Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

NSK ×

Vijest • 09.04.2020.

NSK vam daruje uskrsne bojanke i slagalice

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu povodom blagdana Uskrsa daruje dvije bojanke 'Oboji naše zbirke – Uskrs 1' i 'Oboji naše zbirke – Uskrs 2' te 16 slagalica za sve naraštaje s motivima iz prekrasnih uskrsnih čestitki s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Ove prigodne čestitke dio su bogatog fonda Grafičke zbirke NSK, najveće i najstarije zbirke ove vrste u Hrvatskoj.
Vijest • 21.01.2020.

Program predstavljanja hrvatske kulturne baštine u povodu predsjedanja RH Vijećem Europske unije

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) pripremila je izložbe 'Marko Marulić – europski humanist', 'Book Art in Croatia' i 'Hrvatska glagoljica' radi predstavljanja međunarodnoj javnosti iznimno vrijedne hrvatske kulturne baštine.
Najava • 09.07.2019.

Izložba Book Art in Croatia gostuje u Sofiji

Izložba predstavlja povijesni presjek izrade i opreme knjiga u Hrvatskoj od srednjega vijeka do suvremenoga doba, i obuhvaća rukopisne i tiskane knjige različite tematike i sadržaja koje svojim unutarnjim i izvanjskim oblikovanjem predstavljaju najviše domete umjetničkog oblikovanja knjige u Hrvatskoj.
Najava • 10.11.2015.

Izložba i popratni program povodom 400. obljetnice 'Machinae novae' Fausta Vrančića

U središnjem prostoru nalazi se i cjelokupan postav izložbe Tehničkoga muzeja posvećene djelu 'Machinae novae'. Do središnjega dijela izložbe kroz podne grafike vodi kronološka traka koja s razdobljima u životu i radu Fausta Vrančića povezuje staru i vrijednu građu iz fonda NSK.
Najava • 28.05.2015.

Okrugli stol: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suvremenom prostoru

Okrugli stol 'Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suvremenom prostoru' održat će se povodom 20 obljetnice otvorenja nove zgrade NSK u četvrtak, 28. svibnja u seminarskoj dvorani na polukatu Knjižnice.