Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 09.04.2020.

NSK vam daruje uskrsne bojanke i slagalice

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu povodom blagdana Uskrsa daruje dvije bojanke Oboji naše zbirke – Uskrs 1 i Oboji naše zbirke – Uskrs 2 te 16 slagalica za sve naraštaje s motivima iz prekrasnih uskrsnih čestitki s kraja 19. i početka 20. stoljeća. 

Ove prigodne čestitke dio su bogatog fonda Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, najveće i najstarije zbirke ove vrste u Hrvatskoj, koja uz brojna djela velikana hrvatske likovne umjetnosti, čuva i više od 150 tisuća razglednica različitih motiva, od onih najstarijih s kraja 19. stoljeća pa do suvremenih. 

Uskrsne bojanke i slagalice nastale su u okviru kampanje #ObojiNašeZbirke s kojom je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu krenula u ožujku ove godine kako bi, po uzoru na međunarodne baštinske ustanove, potaknula korištenje digitalne kulturne baštine za kreativno učenje i razonodu te predstavila javnosti bogate sadržaje Digitalne zbirke NSK. U okviru kampanje dosad je predstavljeno šest bojanki s prikazima veduta hrvatskih gradova, crtežima biljaka iz djela znamenitog hrvatskog botaničara Luje Adamovića te različitim crtežima i grafikama iz Grafičke zbirke NSK

Iz NSK poručuju: proslavite Uskrs uz kulturu i umjetnost, obojite bojanke i prihvatite izazov slaganja ovih jedinstvenih slagalica. Pozivamo vas da svoje radove objavite na društvenim mrežama uz korištenje oznaka #ostanidoma, #ObojiNašeZbirke, #ZašiljiBojice i #ColorOurCollections. Bojanke je potrebno otisnuti, a interaktivne slagalice možete slagati online.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –