Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Piširiši ×

Najava • 30.09.2017.

Dodjela nagrade 'Piširiši' za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca, dodijelit će u subotu 30. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, nagrade pobjednicama natječaja 'Piširiši': Ozani Ramljak (za tekst) i Ivani Crnošiji Galović (za ilustracije) pobjedničke slikovnice 'Što će biti kad odraste'.
Vijest • 20.06.2017.

Rezultati 3. natječaja 'Piširiši', za najbolju slikovnicu

Na natječaj za slikovnicu 'Piširiši' Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade pristiglo je tridesetak priča i nešto manje ilustracija. Žiri je odlučio da je ovogodišnji pobjednik natječaja slikovnica spisateljice Ozane Ramljak i ilustratorice Ivane Crnošije Galović 'Što će biti kad odraste'.
Vijest • 12.04.2017.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade raspisalo 3. Natječaj PIŠIRIŠI

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca raspisalo je 3. Natječaj PIŠIRIŠI, za najbolju slikovnicu. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: za tekst i za ilustracije. Tema ovogodišnjeg, trećeg raspisanog natječaja glasi: BUDUĆNOST.
Najava • 19.11.2016.

Promocija najbolje slikovnice natječaja Piširiši : Kakav sam takav sam (Lukačić & Jantolek)

Promocija slikovnice Gordane Lukačić i Saše Jantoleka 'Kakav sam takav sam', nagrađene na 2. natječaju Piširiši za najbolju slikovnicu, održat će se u subotu 19. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Vijest • 15.06.2016.

Gordana Lukačić i Saša Jantolek pobjednici 2. natječaja Piširiši za najbolju slikovnicu

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca objavilo je rezultate 2. natječaja Piširiši, koji se dodjeljuje za najbolju slikovnicu (tekst i ilustracije). Nagradu u kategoriji najboljeg teksta dobila je Gordana Lukačić za naslov 'Takav sam kakav sam', dok je pobjednik u kategoriji najbolje ilustracije Saša Jantolek za ilustracije 'Priča o grmljavini'.