Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.11.2016.

Promocija najbolje slikovnice natječaja Piširiši : Kakav sam takav sam (Lukačić & Jantolek)
Održava se
19.11.2016. u 12h

Promocija nagrađene slikovnice Gordane Lukačić i Saše Jantoleka "Kakav sam takav sam" održat će se u subotu 19. studenoga s početkom u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Slikovnica "Kakav sam takav sam" pobjedila je na 2. natječaju Piširiši, koji organizira Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade / Klub prvih pisaca a dodjeljuje se za najbolju slikovnicu (tekst i ilustracije). Tema ovogodišnjeg, drugog raspisanog natječaja bila je – tolerancija.

Nakon prigodnih riječi i rečenica prosudbene komisije (Snježana Babić-Višnjić, Ana Kadoić, Nina Vađić i Silvija Šesto), autora (Gordana Lukačić i Saša Jantolek), otvorit će se mogućnost promotivne i trajne posudbe slikovnice uz potpise autora.

O autorima:

Ilustracija, Saša Jantolek

Gordana Lukačić profesorica je talijanskog i francuskog jezika i književnosti. Piše za djecu i odrasle te prevodi. Objavljeno joj je mnoštvo priča u dječjim časopisima, neke su joj priče dramatizirane na radiju, a objavila je slikovnice: "Čajana na Mjesecu" (Libricon, 2013), "Ribice, morske prijateljice" (Profil, 2015), "Krokodil na plaži" (Profil, 2015) i "Uzbuna u Bambusgaju!" (Libricon, 2016).

Saša Jantolek rođen je 1968. godine u Rijeci. Njegovo umjetničko djelovanje obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog. Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku. Član je HDLU Rijeka, HDLU Istre, ULUPUH-a i HZSU-a.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –