Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Rosa Montero ×

Najava • 30.05.2017.

FEKP : Igiaba Scego, Chika Unigwe, Lucy Caldwell

Iz programa Festivala europske kratke priče izdvajamo 'Sat u radionici priče' na kojem će Lucy Caldwell i Ivana Rogar razgovarati o svojem iskustvu pisanja kratke priče. U Talijanskom institutu za kulturu gostuje talijansko-somalska autorica Igiaba Scego, a u Klubu Booksa nigerijska i belgijska spisateljica s američkom adresom Chika Unigwe. Večer završava čitanjem i dodjelom nagrade FEKP-a za kratku priču.
Vijest • 18.05.2017.

Gosti Festivala europske kratke priče 2017.

Festival europske kratke priče, jedan od naših najdugovječnijih festivala u Hrvatsku dovodi dobitnike najznačajnijih svjetskih književnih nagrada. Oni su: Hassan Blasim, Lucy Caldwell, Janice Galloway, Guillermo Martinez, Rosa Montero, Bronka Nowicka, Ondjaki, Jose Luis Peixoto, DBC Pierre, Eider Rodriguez, Chika Unigwe... Više o njima u nastavku...
Najava • 03.12.2014.

Španjolska književnica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

Poznata španjolska književnica Rosa Montero u srijedu 3. prosinca gostuje u Zagrebu gdje će predstaviti svoju knjigu 'Luđakinja u nama', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u 12 sati. Istoga dana navečer u Dvorani Müller kina Europa s gošćom će u sklopu tribine 'Španjolsko-hrvatski književni dijalog' razgovarati Dražen Katunarić i Tomica Bajsić.