Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Svetislav Basara ×

Najava • 07.07.2023.

Predstavljanje romana Svetislava Basare 'Rekapitulacija'

O romanu Svetislava Basare, 'Rekapitulacija' razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler, pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović te novinar i pisac Boris Rašeta. Uz knjigu mjeseca govorit će se i o naslovima 'Gulaš od ptice turul' u prijevodu Siniše Kasumovića i 'U sjeni fantoma' Ivana Lovrenovića.
Najava • 06.10.2022.

BestBook & Fraktura knjiga mjeseca: ‘Anđeo atentata’ Svetislava Basare

Knjiga ‘Anđeo atentata’ srpskog autora i kolumnista Svetislava Basare je knjigu mjeseca srpnja prema izboru BestBooka, a u četvrtak 6. listopada u Knjižari Fraktura s piscem Svetislavom Basarom razgovara pisac i novinar Miljenko Jergović. Razgovor koji će se moći pratiti uživo, moderira Goran Gavranović.
Najava • 25.05.2021.

Tribina Razotkrivanje: Svetislav Basara, Kontraendorfin

Tribina Razotkrivanje sa Svetislavom Basarom održat će se u utorak 25. svibnja u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu, povodom objave hrvatskog izdanja romana 'Kontraendorfin', dobitnika Ninove nagrade za 2020. godinu. Razgovor će voditi Miljenko Jergović.
Razgovor • 08.12.2014.

Svetislav Basara : Ustrojstvo ovog sveta ide na ruku svim vrstama destrukcije

Pisci su se nekada mnogo više družili, o književnosti se u "boljim društvima" mnogo više govorilo, a literatura je bila važnija jednom uskom krugu čitalaca, pa se živelo u zabludi da je to nešto mnogo važno (...) Kultura - to je poslastičarnica prepuna jeftinih saharinskih kolača, ali u gorčini ovog sveta i takvi kolači dobro dođu. Ne treba od kulture previše očekivati. Nije zgoreg pomenuti da su...