Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.10.2022.

BestBook & Fraktura knjiga mjeseca: ‘Anđeo atentata’ Svetislava Basare
Održava se
06.10.2022. u 18h

Anđeo atentata Basara Svetislav

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka, a iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici...

Knjiga "Anđeo atentata" srpskog autora i kolumnista Svetislava Basare (24sata, 2022) je odbrana knjiga mjeseca srpnja, a u četvrtak 6. listopada u 18 sati u Knjižari Fraktura s piscem Svetislavom Basarom razgovara pisac i novinar Miljenko Jergović. Razgovor će moderirati izvršni direktor 24sata i kritičar Goran Gavranović

O romanu:
Za ovog Broza se još za postojanja Monarhije govorkalo – i to ne bez osnova – da je moj vanbračni sin, Broz to nikada nije demantovao, naprotiv – sam je širio glasine o svom habzburškom poreklu, a ja sam to prećutno tolerisao jer nije išao tako daleko da traži alimentaciju. I zaista! Pogledajte ga malo bolje! Zamislite na Brozovom licu brkove a la Franc Ferdinand, pa mi recite na koga vam liči? Pljunuti vi, Vaše Visočanstvo. Zaista ima sličnosti, moram priznati. Mada mi se čini verovatnijim – imajući u vidu koliki je Broz bio ženskaroš – da ga je napravio erotoman Rudolf. Taj je baš žario i palio po hrvatskom Zagorju. Nisam mu ja u toj stvari mogao ni prići. U svakom slučaju na Brozovom licu – fiziognomika će mi dati za pravo – nema nijedne slovenske crte. Tipična tevtonska njuška! 

Razgovor ćete moći pratiti uživo na YouTube kanalu i na FB profilu Fraktura – najbolja literatura te na FB stranicama magazina BestBook, Express i 24sata.

Svetislav Basara

Anđeo atentata

  • 24sata 05/2022.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789533238296
  • Cijena 99.00 kn

U knjizi austrougarski nadvojvoda Franz Ferdinand, s one strane groba, diktira svom posmrtnom sekretaru svoje viđenje sarajevskog atentata, njegovih uzroka i posljedica. Basarin humor i njegova ironija u ovom djelu su nepresušni, dvojica protagonista u svom dijalogu nude naizgled uvjerljivu, a jednako besmislenu istinu o presudnim događajima koji su doveli do Prvog svjetskog rata.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –