Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.06.2023.

BestBook & Fraktura knjiga mjeseca: M. Čovjek providnosti, Scurati
Održava se
12.06.2023. u 19h

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca. Dana 12. lipnja u 19 sati u Knjižari Fraktura o čak trima sjajnim knjigama, od kojih je jedna aktualni roman Antonija Scuratija, nastavak sage o Benitu Mussoliniju - "M. Čovjek providnosti", u prijevodu Ane Badurine, razgovarat će spisateljica i književna kritičarka Ena Katarina Haler, pisac, književni kritičar i kolumnist Miljenko Jergović i izvršni direktor 24sata Goran Gavranović.

Ujedno će razgovarati i o naslovima "Put u otvoreno" Arthura Schnitzlera (Gymnasium, 2022.) u prijevodu Gordane-Dane Grozdanić i "Corto Maltese: Berlinske noći" Juana Díaza Canalesa i Rubena Pellejera (Bookglobe, 2023.) u prijevodu Lane Tomerlin.

Antonio Scurati

M. Čovjek providnosti

  • Prijevod: Ana Badurina
  • Fraktura 05/2023.
  • 592 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533585734

'M. Čovjek providnosti' drugi je dio sage o Mussoliniju, nastavak romana "M. Dijete svojega vremena", nagrađenog najvažnijim talijanskim i međunarodnim nagradama, prevedenog na četrdeset jezika i prodanog u pola milijuna primjeraka samo u Italiji. Impresivnom književnom i povijesnom rekonstrukcijom razdoblja od 1925. do 1932. Antonio Scurati opisuje zamiranje demokracije, užase prvih koncentracijskih logora u Libiji i prve godine Mussolinija kao Ducea.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –