Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Svjetski dan poezije ×

Najava • 21.03.2022.

Svjetski dan poezije uz performans Matka Abramića 'Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu'

Gradska knjižnica Velika Gorica obilježit će Svjetski dan poezije, 21. ožujka uz perfomans pjesnika Matka Abramića 'Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu'. Radi se o osebujnom performansu u kojem pjesnik piše pjesme prolaznicima na staroj pisaćoj mašini. Recite mu riječ, izmaštat će vam pjesmu u tili čas i pročitati naglas!
Najava • 21.03.2018.

Predstavljanje knjige 'Vidi, poezija!' i čitanje hrvatskih pjesnika na Svjetski dan poezije

Na Svjetski dan poezije (21. ožujka) Hrvatski P.E.N. centar poziva na predstavljanje knjige 'Vidi, poezija!' i čitanje hrvatskih pjesnika koje će se održati 21. ožujka u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici "Bogdan Ogrizović" (Preradovićeva 5, Zagreb).
Najava • 19.03.2016.

Stihovnica Siska posvećena Svjetskom danu poezije 2016.

Stihovnica Siska koja će se održati u subotu, 19. ožujka u prostoru Ogranka Matice hrvatske Sisak zamišljena je kao uvertira u Svjetski dan poezije. Pozivaju se svi poklonici poezije da se pridruže bilo čitanjem svoje vlastite poezije, poezije nekoga od svojih omiljenih pjesnika ili samo kao dio publike.
Najava • 21.03.2015.

Stihovnica Siska posvećena Svjetskom danu poezije

Stihovnica Siska posvećena Svjetskom danu poezije održat će se 21. ožujka u Matici hrvatskoj Sisak. Kao posebna gošća večeri predstavit će se mlada ukrajinska pjesnikinja Daria Lisenko. Zatim će svoje stihove moći govoriti i svi drugi zainteresirani pjesnici.