Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Top lista knjiga ×

Vijest • 15.01.2024.

U iščekivanju prosinačkih rezultata pogledajte 'jesensku' Top listu najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama

I dok još uvijek čekamo izvješća iz knjižara o prodaji za mjesec prosinac, kako bismo mogli kompletirati godišnju Top listu najprodavanijih knjiga u 2023. prema podacima iz knjižara, pogledajmo što se događalo u 'kaotičnim' jesenskim mjesecima koje, kao i svake godine, obilježava Sajam knjiga Interliber u Zagrebu, koji sasvim izvjesno u znatnoj mjeri utječe na knjižarsku prodaju.
Vijest • 03.10.2023.

Top lista otkriva koje su se knjige najbolje prodavale tijekom vrućeg ljeta 2023.

Ljeto je iza nas, a prema rezultatima naše Top liste najprodavanijih knjiga koja se zasniva na podacima iz hrvatskih knjižara dosta ste vremena proveli odmarajući i čitajući knjige. Donosimo pregled prodaje tijekom srpnja i kolovoza prema podacima iz reprezentativog uzorka koji čine 40-ak knjižara.
Vijest • 26.05.2023.

Damir Karakaš, Jo Nesbø, Joanne K. Rowling i Princ Harry predvode proljetne liste najprodavanijih knjiga u knjižarama

Iz mjeseca u mjesec donosimo pregled knjižarske prodaje prema podacima dobivenim iz 40-ak samostalnih knjižara ili onih u sklopu knjižarskih lanaca, a rezultate prezentiramo u vidu 12, općenitih i tematskih top listi najprodavanijih knjiga.
Tema • 27.02.2023.

Paralelni knjiški svemiri

Knjižari ne bi smjeli čekati da im prodaja padne s neba, pouzdajući se kao u slučaju stranih autora/ca na na inozemne trendove, top liste, Tik Tokove i sl. Zaista nije neka velika knjižarska umješnost prodavati knjige o Harryju Potteru, Jo Nesboa ili Colleen Hoover, ali za domaćeg autora/icu se trebaju malo više potruditi i nakladnik i knjižari.
Vijest • 24.02.2023.

Projekt 'Top lista najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama' ušao u četvrti godišnji ciklus

Prve 'Top liste najprodavanijih knjiga' objavili smo nakon što su knjižare krajem travnja i početkom svibnja 2020. ponovno otvorile vrata nakon popuštanja lockdowna iz ožujka. Od tada pa do danas ljubiteljima knjiga (ali i profesionalcima u knjižnoj branši) donosimo pregled knjižarske prodaje na reprezentativom uzorku od 40-ak knjižara. Pogledajte zbirne rezultate za 2022. godinu!
Vijest • 17.01.2022.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u prosincu 2021.

Iako već duži niz godine knjižarska prodaja u prosincu djelomično"pati" zbog povećane prodaje knjiga u mjesecu studenom kada se već tradicionalno održava zagrebački sajam knjige Interliber (a posljednjih godina i "zamjenske" prodajne akcije), prosinac je ostao mjesec u kojem se knjige vrlo dobro prodaju, za osobnu biblioteku ili kao poklon drugima.
Vijest • 12.07.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu lipnju 2021.

Vrući lipanj nije donio veći broj novih naslova na Top listi najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, ali su se zato brojni naslovi repozicionirali na listama, i nakon dugo vremena imamo promjene u dvije najbrojnije kategorije - općoj publicističkoj i općoj beletrističkoj, kao i u kategoriji slikovnica za djecu.