Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Top lista knjiga ×

Vijest • 26.05.2023.

Damir Karakaš, Jo Nesbø, Joanne K. Rowling i Princ Harry predvode proljetne liste najprodavanijih knjiga u knjižarama

Iz mjeseca u mjesec donosimo pregled knjižarske prodaje prema podacima dobivenim iz 40-ak samostalnih knjižara ili onih u sklopu knjižarskih lanaca, a rezultate prezentiramo u vidu 12, općenitih i tematskih top listi najprodavanijih knjiga.
Tema • 27.02.2023.

Paralelni knjiški svemiri

Knjižari ne bi smjeli čekati da im prodaja padne s neba, pouzdajući se kao u slučaju stranih autora/ca na na inozemne trendove, top liste, Tik Tokove i sl. Zaista nije neka velika knjižarska umješnost prodavati knjige o Harryju Potteru, Jo Nesboa ili Colleen Hoover, ali za domaćeg autora/icu se trebaju malo više potruditi i nakladnik i knjižari.
Vijest • 24.02.2023.

Projekt 'Top lista najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama' ušao u četvrti godišnji ciklus

Prve 'Top liste najprodavanijih knjiga' objavili smo nakon što su knjižare krajem travnja i početkom svibnja 2020. ponovno otvorile vrata nakon popuštanja lockdowna iz ožujka. Od tada pa do danas ljubiteljima knjiga (ali i profesionalcima u knjižnoj branši) donosimo pregled knjižarske prodaje na reprezentativom uzorku od 40-ak knjižara. Pogledajte zbirne rezultate za 2022. godinu!
Vijest • 30.01.2023.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u prosincu 2022.

Dok su pripremaju podaci za objavu godišnje Top liste najprodavanijih knjiga u knjižarama, pogledajte koje su se knjige najviše prodavale u prosincu. Podatke prikupljamo iz 40-ak knjižara diljem Hrvatske, od malih knjižara do velikih knjižarskih lanaca.
Vijest • 10.11.2022.

Moderna vremena priredila tromjesečnu Top listu najprodavanijih knjiga za platformu 'Knjiga svima i svuda'

I ove godine Moderna vremena su za platformu Knjiga svima u svuda priredila tromjesečnu Top listu najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, u periodu srpanj-kolovoz-rujan 2022. Podsjećamo vas da iz mjeseca u mjesec donosimo pregled knjižarske prodaje prema podacima dobivenim iz 40 samostalnih knjižara ili onih u sklopu knjižarskih lanaca.
Vijest • 12.07.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu lipnju 2021.

Vrući lipanj nije donio veći broj novih naslova na Top listi najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, ali su se zato brojni naslovi repozicionirali na listama, i nakon dugo vremena imamo promjene u dvije najbrojnije kategorije - općoj publicističkoj i općoj beletrističkoj, kao i u kategoriji slikovnica za djecu.
Vijest • 26.05.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu travnju

Iz mjeseca u mjesec donosimo pregled knjižarske prodaje prema podacima dobivenim iz 35 samostalnih knjižara ili onih u sklopu knjižarskih lanaca, a rezultate prezentiramo u vidu 12, općenitih i tematskih top listi najprodavanijih knjiga. Najnoviji rezultati pokazuju da je proljeće donijelo pregršt novih značajnijih uspješnica koje će sasvim sigurno i u idućim mjesecima bilježiti značajniju prodaju.