Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tvrtko Jakovina ×

Preporuka • 04.08.2023.

Tvrtko Jakovina : Svijet bez katarze

Publicistički angažman svjedoči ne tek Jakovininu potrebu da se dokaže i javnosti izvan profesionalne sfere, nego i etičku obvezu suvremenog intelektualca društvenih i humanističkih profila da svoja kabinetska znanja i saznanja na konstruktivno propedeutički način približi širem općinstvu te tako utječe na poticanje i razvoj kritičke svijesti sredine u kojoj živi i djeluje.
Najava • 28.10.2022.

Naklada Iris Illyrica predstavlja 'Otvorene vene Latinske Amerike' Eduarda Galeana

U petak 28. listopada 2022. s početkom u 19:30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) nakladnička kuća Iris Illyrica predstavit će kapitalno djelo latinskoameričke povijesti i političke ekonomije 'Otvorene vene Latinske Amerike' uglednog urugvajskog književnia i novinara Eduarda Galeana.
Vijest • 16.11.2020.

Ferrante, Brown, Kljaković Braić, Tomić, Petitcollin, Bilbao, Jakovina, Harari, Bryson, Boko, Brekalo... na vrhovima Top liste najprodavanijih knjiga

U mjesecu listopadu na vrhu Top liste najprodavanijih knjiga svoje pozicije čvrsto drže knjige Elene Ferrante, Dana Browna, Tisje Kljaković Braić, Ante Tomića, Christel Petitcollin, Alvara Bilbaoa, Tvrtka Jakovine, Yuvala N. Hararija, Billa Brysona, Jasena Boke i Maje Brekalo.
Najava • 06.11.2014.

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba' Paula Schreinera

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba : Sjećanja troje preživjelih srodnika na hrvatski Holokaust' Paula Schreinera održat će se u četvrtak 6. studenoga u auditoriju Židovske općine Zagreb. O knjizi će uz autora Paula Schreinera govoriti Suzana Glavaš, Tvrtko Jakovina i Seid Serdarević.