Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.10.2022.

Naklada Iris Illyrica predstavlja 'Otvorene vene Latinske Amerike' Eduarda Galeana
Održava se
28.10.2022. u 19:30h

U petak 28. listopada 2022. s početkom u 19:30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) nakladnička kuća Iris Illyrica predstavit će kapitalno djelo latinskoameričke povijesti i političke ekonomije "Otvorene vene Latinske Amerike" uglednog urugvajskog književnika i novinara Eduarda Galeana.

Uz moderatoricu i urednicu knjige Ivanu Glavaš Bakiju, u razgovoru o knjizi i njezinom utjecaju sudjelovat će povjesničari Tvrtko Jakovina i Ana Rajković Pejić, koji su se kroz svoj radni vijek bavili poviješću Latinske Amerike.

Za sve one koji ne mogu prisustvovati, događaj će ići i uživo na Facebooku pa uvijek možete poslušati i pogledati snimku.

Otvorene vene Latinske Amerike Galeano Eduardo

Knjiga povijesno-političko-ekonomskih eseja "Otvorene vene Latinske Amerike" Eduarda Galeana objavljena je 1971. godine i odmah je postala obavezno štivo za sve Latinoamerikance i proučavatelje povijesti i kulture Latinske Amerike. Dio je i stručne literature sveučilišnih studija povijesti, antropologije, ekonomije i geografije.

U knjizi Galeano analizira povijest obiju Amerike od prvih europskih doseljenika do razdoblja suvremene Latinske Amerike, opisujući utjecaje europske i kasnije sjevernoameričke ekonomske eksploatacije i političke dominacije.

Eduardo Galeano

Otvorene vene Latinske Amerike

  • Prijevod: Boris Dumančić
  • Iris Illyrica 09/2022.
  • 400 str., meki uvez
  • ISBN 9789538169489

Knjiga povijesno-političko-ekonomskih eseja 'Otvorene vene Latinske Amerike' Eduarda Galeana objavljena je 1971. godine i odmah je postala obavezno štivo za sve Latinoamerikance i proučavatelje povijesti i kulture Latinske Amerike. Dio je i stručne literature sveučilišnih studija povijesti, antropologije, ekonomije i geografije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –