Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.11.2014.

Predstavljanje knjige 'Spašeni iz Zagreba' Paula Schreinera
Održava se
06.11.2014.

Predstavljanje knjige "Spašeni iz Zagreba : Sjećanja troje preživjelih srodnika na hrvatski Holokaust" Paula Schreinera, u izdanju Frakture, održat će se u četvrtak 6. studenog u 20 sati, u auditoriju Židovske općine Zagreb (Palmotićeva 16).

O knjizi će uz autora Paula Schreinera govoriti prevoditeljica Suzana Glavaš, povjesničar Tvrtko Jakovina i urednik Seid Serdarević.

Spašeni iz Zagreba donosi tri svjedočanstva, tri nevjerojatne i istinite priče troje srodnika različite dobi koji su bili među rijetkima iz židovske zagrebačke zajednice koji su uspjeli preživjeti Holokaust. Ispovijedi Paula Schreinera, Ive Reicha i Medee Brukner pred čitatelja donose snažne i potresne priče o tome kako su uspjeli, često čudom, preživjeti uhićenja i logore, kako su se skrivali i bježali.

Te je tri ispovijedi sakupio Paul Schreiner, jedan od najvrsnijih svjetskih inženjera keramike, nasljednik tvornice Armina Schreinera – jedne od najpoznatijih tvornica keramike u Hrvatskoj. Ove priče pokazuju koliko je varljiv svaki mir, koliko malo treba da se u čovjeku probudi životinja, koliko je teško biti drugi i drugačiji, ali ujedno i svjedoče o dobroti ljudi koji su pomagali bližnjima.

– Spašeni iz Zagreba - Paul Schreiner –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –