Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vesna Parun ×

Najava • 20.09.2016.

Tribina Dekonstrukcije : Autorsko, povijesno, mitsko

U Hrvatskom društvu pisaca održat će se tribina o knjizi 'Autorsko, povijesno, mitsko (poetički diskurz Vesne Parun - teorija i interpretacija)' autora Tina Lemca. U razgovoru će biti posebno riječi o knjizi 'Zore i vihori', a otvorit će se i pitanje neusustavljenosti kritičke građe o bogatom literanom opusu Vesne Parun.
Najava • 08.04.2016.

Dani posvećeni stvaralaštvu Vesne Parun

Peta po redu književno-kulturna manifestacija 'Dani Vesne Parun' održat će se od 10. do 11. travnja 2016. godine u Grohotama na Šolti. A u petak, 8. travnja u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu održat će se književni susret 'Bugarska odiseja Vesne Parun'.
Najava • 08.05.2014.

Kulturni četvrtak u HDA : Ljubavna poezija Vesne Parun

Kulturni četvrtak u HDA predstavlja Ljubavnu poeziju Vesne Parun, 8. svibnja u zgradi Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Predavanje o ljubavnoj lirici Vesne Parun kao najznačajnijem i najupečatljivijem dijelu njezina opusa koji je prepoznat među čitateljima i stručnom publikom, održat će Tin Lemac.
Najava • 10.04.2009.

Osamdeset i sedmi rođendan Vesne Parun

Osamdeset i sedmi rođendan velike hrvatske pjesnikinje Vesne Parun proslavit će se uz glazbu i stih u zagrebačkom Kazalištu lutaka u petak 10. travnja 2009. u 19 sati. U programu sudjeluju:  Ana Štefok, Arsen Dedić, Tonko Maroević, Jasna Bilušić i Bula, Ladarice, Vesna Tominac, Danijela Pintarić, Darko Domitrović, Ðuro Pišpek i prvaci Opere HNK.