Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagrijavanje ×

Najava • 24.04.2019.

Zagrijavanje poezijom i prozom uz Vandu Babić, Franu Herenda i Dinka Mihovilovića

U srijedu, 24. travnja, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) dogodit će se još jedno 'Zagrijavanje' gorivom kojeg nikad dosta - odličnom poezijom i prozom! Iz svojih friško objavljenih (a možda ibudućih) knjiga čitaju: Vanda Babić, Frane Herenda i Dinko Mihovilović.
Najava • 26.10.2018.

Zagrijavanje listopadsko: Kristić, Krištofić, Pintarić, Rudan

Idealna večer da saznate kako arhitektica Ena Katarina Kristić gradi roman, a dizajner&illustrator Bojan Krištofić manevrira između poezije&proze; kako se mitovi rehabilitiraju u pričama Ivane Pintarić, ZLE edukacijske rehabilitatorice i kako nas to razbija istarska čakavica u baladi na mahove Eveline Rudan pjesnikinje i sveučilišne profesorice.
Najava • 25.11.2016.

Zagrijavanje: Frankfurtska škola - Aščić, Grcić, Jozić, Vujčić

Tribina Zagrijavanje koja će se u petak 25. studenog održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, predstavit će četvero (od sedam) mladih autora koji su ove godine predstavljali hrvatsku na Sajmu knjiga u Frankfurtu. Oni su: Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić i Borna Vujčić.
Najava • 28.09.2016.

Krunologija - dejt&apdejt: Lokotar, Gašić, Novak!

Specijalno izdanje Zagrijavanja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića ovoga je četvrtka posvećeno lokomotoru domaće književne scene i dvoje sjajnih autora s kojima nas je upoznao. On je Kruno Lokotar, a oni su: Nada Gašić i Kristian Novak!
Najava • 24.03.2016.

Zagrijavanje : Knjige i autori koje ste čekali

Drago Glamuzina nagrađivani pjesnik i prozaik koji je nedavno objavio novu, sjajnu knjigu poezije - 'Everest', na Zagrijavanju će predstaviti tri iznimna autora čije je romane nedavno uredio u izdavačkoj kući VBZ: Zorana Ferića, Bekima Sejranovića i Borivoja Radakovića.
Najava • 09.07.2009.

Srpanjsko zagrijavanje

U četvrtak, 9. srpnja 2009. u 19:30 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5), održat će se srpanjsko ZAGRIJAVANJE. Nastupaju slavni i uvaženi domaći pjesnici i književnici: Dorta Jagić, Rade Jarak, Slađan Lipovec, Ivica Prtenjača i Marko Pogačar, uz nezamjenjivog voditelja Romana Simića Bodrožića i bend Olovni ples.
Najava • 18.06.2009.

Lipanjsko zagrijavanje u Bogdanu Ogrizoviću

U četvrtak, 18. lipnja u 19:30 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se lipanjsko ZAGRIJAVANJE. Dođite poslušati četvero sjajnih pisaca, četvero iznimnih ljudi: Slađanu Bukovac, Maria Kovača, Ivanu Simić Bodrožić i Kristijana Vujičića. Neki od tih nekih predstavljat će nedavno objavljene knjige, a neki najavljivati knjige koje će uskoro objaviti...
Najava • 08.05.2009.

Sferično Zagrijavanje u Profil Meagstoreu

U petak, 8. svibnja 2009., u 19:30 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se još jedno Zagrijavanje na kojem će Roman Simić Bodrožić ugostit ovogodišnje dobitnike nagrade «SFERA». Gostuju: Tatjana Jambrišak i dobitnici - Robert Vrbnjak -Tamoya, Zoran Krušvar, Dario Rukavina i Kruno Čudina.