Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.10.2015.

Zagrijavanje listopadsko: Asja Bakić, Ivan Jozić, Alen Kapidžić i Iva Tkalec
Održava se
30.10.2015. u 19:30h

Zagrijavanje listopadsko posvećeno je njezinu gospodstvu Kratkoj Priči, i – razumije se – autorima koji je pišu. A ti ljudi, autori su: Asja Bakić, Ivan Jozić, Alen Kapidžić i Iva Tkalec, sjajni, mladi i nagrađivani; nekima knjige jesu, nekima friško, nekima će uskoro.

Drugi pak ljudi, vi: dođite i uživajte. Jer, u petak 30. listopada u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića se priča, čita i ponešto moderira.

Poziva i moderira, Roman Simić Bodrožić.

O autorima:

Mars Bakić Asja
Noć uz Rijeku Kapidžić Alen
100% društveni uzgoj Tkalec Iva
Krom i pakao Mićanović Miroslav

Asja Bakić
rođena je 1982. godine u Tuzli, gdje je završila studij bosanskog jezika i književnosti. Poeziju je objavljivala u nekoliko časopisa s prostora bivše Jugoslavije (ProFemina, Tema, Zarez, Quorum, Treći Trg, Diwan, Poezija, airBeletrina). Njezina je zbirka pjesama "Može i kaktus, samo neka bode" (Aora, 2009), ušla u najuži izbor za Kiklopa za najbolji prvijenac godine. Zbirka kratkih priča "Mars" objavljuje 2015. Urednica je na portalu Muf. Bavi se književnim prevođenjem. Surađuje s Trećim programom Hrvatskog radija te časopisima Quorum i 15 dana.

 
Ivan Jozić

rođen 1981. godine. Diplomirani ekonomist živi u Zagrebu i pohađa poslijedpiplomski studij u Puli. Zaposlen u Styriji kao voditelj razvoja portala Poslovni.hr. U slobodno vrijeme putuje, igra košarku i piše kratke priče. Objavljivan u Glasu Istre (finalist „Liijepe priče Ede Budiše“), te u dvije zbirke kratkih priča – „Krom i pakao“ i „Record Stories“ - pobjednik regionalnog natječaja Record stories. Član programskog vijeća i veliki meštar od PR-a Festivala europske kratke priče (FEKP).

 
Alen Kapidžić
Rođen 1974., završio Kroatistiku u Rijeci. Na natječaju za kratku priču "Zlatko Tomičić", 2002. osvojio drugu nagradu, a 2006. prvu. Na natječajima za kratku SF priču Istrakon i SFerakon uvršten u nekoliko zbirki priča. Jedan od pokretača i osnivača udruge Katapult. Dobitnik nagrade Volonter godine Grada Rijeke. Zajedno s partnerima iz Engleske, Nizozemske i Srbije, pokrenuo stranicu European Short Story Network. Bio je operativni voditelj projekta Nova država Hrvatija 2033. Nastupao sa skupinom Ri Lit. Trenutno s timom pisaca i crtača radi boardgame Arcadia Tenebra i dovršava konceptualnu zbirku klimatske fikcije "Zimomora" za koju je dobio stipendiju Ministarstva kulture. Svježi član Hrvatskog društva pisaca. Objavio tri romana u papiru i devet e-izdanja. Prehranjuje se i služi narodu kao viši stručni suradnik za Nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost u Odjelu za kulturu Grada Rijeke.

 
Iva Tkalec

Rođena 1984. godine. Diplomirala informatiku na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilište u Zagrebu. Radi u digitalnoj knjižnici Metelwin. Objavila oko 40 kratkih priča – u zbirkama, zbornicima, časopisima, novinama i na internetu (Pod krovom stare knjižnice, Jedan život u manje od devesto znakova, Kako sam ubio ljubav, Urbani vračevi, Poučak o nizovima i dr., u časopisima i novinama Kolo, UBIQ, Fantom slobode, Glas Istre, i dr.). Putem natječaja Reč u prostoru odabrana za sudjelovanje na Aprilskim susretima u Beogradu, tri godine uzastopce - 2012., 2013.  i 2014., prvom Storytelling-u 2014. godine, XI. Susretima mladih pjesnika i prozaika DHK Rijeka, i dr. Dobitnica nagrade Prozak za 2013. godinu za najbolji neobjavljeni prozni rukopis autora do 35 godina, nagrade za kratku priču Muzeja anđela, 2014. godine, druge nagrade za kratku priču Stanislav Preprek 2011. godine.

Godine 2014. objavljuje zbirku priča „100% društveni uzgoj“ (Algoritam), koja ulazi u finale nagrade „Edo Budiša“ za najbolju objavljenu zbirku kratkih priča u 2014. godini autora do 35. godina.  Od 2012. vodi blog o čaju „Čajne kronike“, a od 2014. udrugu „Polja kulture“.

– Povezani sadržaj –

Najava • 29.11.2007.

Zagrijavanje do 27

– Pretraži sve članke –