Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alen Kapidžić

Noć uz Rijeku

  • Nakladnik: Zigo Rijeka
  • 10/2008.
  • 150 str., meki uvez
  • ISBN 9789537142353
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman “Noć uz Rijeku”, mladog riječkog pisca Alena Kapidžića, sastoji se od niza kratkih, isprekidanih i kronološki malo pomaknutih kadrova koji dinamično pričaju priču te zajedno tvore cjeloviti mozaik romana. Veći dio događanja se odvija u Rijeci, manji u Opatiji, a jedan dio i u alternativnoj/SF budućnosti grada na Rječini pogođenog ekološko-klimatskom katastrofom. Nosioci romana su četvero mladih ljudi koji zajedno odlaze na koncert Noć uz Rijeku te se tijekom koncerta razdvoje.

Radnja koja se odvija u samo jednoj noći, napisana jednostavnim stilom, budi u vama želju da saznate kojim su puteljkom odlučili krenuti Herbert, Maja, Ivan i Valter, četvoro potpuno različitih lica, vođenih samo trenutkom, u kojima svatko može naći i maleni dio sebe.

Roman “Noć uz Rijeku”, natopljen mnoštvom kratkih slikovitih opisa, brzih dijaloga i nepredvidljivom frenetičnom radnjom, odvest će vas tamo gdje nikako niste željeli otići.

“I po ovom prvom samostalnom proznom pokušaju vidi se da nikako nije odrastao. Preokupacije njegovog pisanja su kao i romaneskna uratka s Krivcem (“Piknik”) i Krivcem - Novkovićem (“Smeće”) kontinuirano srednjoškolske. On i dalje piše o alkoholiziranju, drogiranju i (besramno!) o seksu. Jedina novina koju uvodi, iako bi mu bilo pametnije da ju je izostavio, jest sirovo, brutalno i krvavo nasilje. Strahota! Njegovi likovi su sve ono što mladi uzoriti kršćani nisu i ja sam sigurna da će Kapidžić, kao i svi oni koji su mu pomogli objaviti ovakvu vulgarnu, bestidnu i amoralnu knjigu, gorjeti u paklu”. (Kristianna Dadić-Slatina, Mlada katolička riječ)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –