Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Krom i pakao

  • Nakladnik: Centar za kreativno pisanje
  • Urednik: Miroslav Mićanović
  • 07/2012.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789535647737
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Izbor "Krom i pakao", izbor je kratkih priča polaznika radionice "Put u središte kratke priče" Centra za kreativno pisanje (CeKaPe, 2012) i objedinjuje priče 39 autora.

Ovaj izbor, riječima njegovog priređivača, ujedno voditelja ove radionice, Miroslava Mićanovića: "Priziva i očekuje radoznalog čitatelja, sklonog pustolovini i labirintu tekstova, užitku čitanja i mogućeg pisanja.

Sretna razlika i fragment, požar jednostavnoga i dosjetka, prešućena poanta, djetinjstvo i prostori odrastanja, prizori i sjene - evo samo nekoliko brzih odrednica koje su nesiguran uvod u ono što će vas dočekati, ono što je napisano između discipline i mašte.

Kratka priča je prijelazna i neuhvatljiva forma koja se zahvaljujući više događaju nego kratkoći upire reći i više od onoga što o sebi u trenutku čitanja (i pisanja) znamo. Ali ako smo i mislili da smo na kraju, vratimo se i počnimo: uživati, uživati i nešto tomu slično ili bitno različito - na vama jest!"

Miroslav Mićanović objavljuje pjesme. priče, kritike i eseje. Tekstovi su mu uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike. Sudionik hrvatskih i europskih književnih festivala, voditelj radionica poezije i kratke priče (Centar za kreativno pisanje, Zagreb). Dugogodišnji je urednik časopisa Ouorum i biblioteka u izdavačkom poduzeću Naklada MD.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –