Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ksenija Kušec

Sobe

  • Nakladnik: Centar za kreativno pisanje
  • 12/2014.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789538019012
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nesvakidašnji talent Ksenije Kušec obuhvaća i dvije dragocjene komponente: dobro zapažanje i lakoću pripovijedanja. Uočavajući onu stranu ljudskih veza i odnosa, mana i slabosti, konvencija i predrasuda koje se često žele prikriti ili zanemariti, uz dodavanje blagog humora kao začina, Ksenija očito uživa u konstruiranju vlastita literarnog svijeta.

Svaka vrsta istinski umjetničkog stvaralaštva pretpostavlja i muke i radost, ali ona kvaliteta ostvarenja koja se oslanja na užitak u stvaranju književnog teksta jedan je od pouzdanih temelja užitka u čitanju. Njezina je proza pisana za književne sladokusce.

Ludwig Bauer

Ksenija Kušec, rođena je 1965., u Zagrebu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Odsjek za duhače-saksofon). Radi u prosvjeti. Dobila je prvu nagradu za kratku priču (Književni krug Karlovac, 2011) i drugu nagradu za kratku priču natječaja "Nađi uru za literaturu" (2012). Objavila je dvadesetak priča u raznim zbornicima.

Do sada je objavila sljedeće knjige: zbirku priča za djecu "Priče iz Sunčeva sustava" (Profil, 2010.), zbirku priča "Reci mi sve" (CeKaPe, 2013.), kratki roman "Janko i stroj za vrijeme" (Društvo književnika za djecu i mlade, 2013.), roman "Sobe" (CKP, 2014., Zagreb), knjigu za djecu "Prozirna Lili" (Evenio, Varaždin, 2015), roman "Nije moglo bolje" (Hena com, 2016.), zbirku priča "Opća opasnost" (Hena com, 2019.), knjigu za djecu "I onda se dogodilo" (Profil, 2020.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –