Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ksenija Kušec

Nije moglo bolje

  • Nakladnik: Hena com
  • 08/2016.
  • 232 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591392
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ksenija Kušec samozatajno se prije nekoliko godina pojavila na domaćoj književnoj sceni, ali je svojim autentičnim stilom i osebujnim junacima isprve stekla veliku naklonost publike i kritike. Okosnicu njezine proze i u ovom romanu predstavljaju karakteristično iznijansirani i ponešto pomaknuti likovi i njihovi odnosi, prvenstveno na psihološkoj razini.

Likovi Ksenije Kušec na prvi pogled pobuđuju neku vrstu apriornog svrstavanja u dobre i zle, da bi se zatim, zahvaljujući minucioznom psihološkom profiliranju, oteli takvoj jednoznačnoj procjeni. To je ono što i ovaj njezin roman čini intrigantnom pričom o junacima od krvi i mesa koji dosljedno zastupaju pravo na vlastite slabosti i nedostatke, a to ih čini uvjerljivo živima i bliskima čitatelju.

"Nije moglo bolje" roman je koji obećava prvorazredan književni doživljaj iz pera književnice koja svojim likovima, rečenicama, dijalozima i situacijama barata onako spretno, a prividno lako, kao što nadareni glazbenik barata svojim instrumentom.

Ludwig Bauer

Ksenija Kušec, rođena je 1965., u Zagrebu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Odsjek za duhače-saksofon). Radi u prosvjeti. Dobila je prvu nagradu za kratku priču (Književni krug Karlovac, 2011) i drugu nagradu za kratku priču natječaja "Nađi uru za literaturu" (2012). Objavila je dvadesetak priča u raznim zbornicima.

Do sada je objavila sljedeće knjige: zbirku priča za djecu "Priče iz Sunčeva sustava" (Profil, 2010.), zbirku priča "Reci mi sve" (CeKaPe, 2013.), kratki roman "Janko i stroj za vrijeme" (Društvo književnika za djecu i mlade, 2013.), roman "Sobe" (CKP, 2014., Zagreb), knjigu za djecu "Prozirna Lili" (Evenio, Varaždin, 2015), roman "Nije moglo bolje" (Hena com, 2016.), zbirku priča "Opća opasnost" (Hena com, 2019.), knjigu za djecu "I onda se dogodilo" (Profil, 2020.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –