Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marijana Perinić

Šaka suza, vrića smija

  • Nakladnik: Centar za kreativno pisanje
  • 07/2012.
  • 298 str., meki uvez
  • ISBN 9789535647744
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon značajnog uspjeha koji je ostvarila sa svojom prvom knjigom, zbirkom priča sa stand up comedy nastupa "Gore ne može" (Vuković & Runjić, 2010.) Marijana Perinić, hrvatska komičarka napisala je novi roman.

Kako je knjiga "Gore ne može" bila prva takvog žanra u Hrvatskoj, autorica je gostovala u brojnim nacionalnim i lokalnim medijima, a zbog velikog interesa publike održane su i promocije u osam gradova Hrvatske: Zagrebu, Šibeniku, Sisku, Zadru, Splitu, Puli, Rijeci i Osijeku. Prvijenac je u potpunosti rasprodan, a novi roman Marijane Perinić "Šaka suza, vrića smija" predstavlja lagano i pitko štivo, idealno za nadolazeće ljetne praznike.

"Marijana je dobri duh grada Zagreba. Svakog poslijepodneva prošeta Preradovićevom ulicom i popravi raspoloženje svima nama, koje sretne usput. Ulicom korača vedra, nasmiješena, puna optimizma i ljubavi prema životu. Takva joj je i proza, vedra i puna optimizma. Nakon što pročitate ovaj roman osjećat ćete se bolje, a grad Zagreb ćete upoznati iz Marijaninog kuta gledanja. Srećom po nas čitatelje, taj kut gledanja je zaista poseban i drugačiji... i smiješan, vraški smiješan."
Hrvoje Šalković, pisac

"Sigurno je da će autorica svojim romanom mnoge iznenaditi svojom otvorenošću i kritičnošću govora koji dobrim dijelom pripada subkulturnoj sredini, ali romanom koji uza sve njezine invektive na negativne životne pojavnosti teži za dobrim i lijepim. Romaneskna pustolovina Marijane Perinić čita se lako i brzo, smišna i tužna istodobno, i ne može joj se poreći aktualnost."
Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika

Urednica knjige je književna kritičarka Jagna Pogačnik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –