Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vesna Lemaić

Popularne priče

  • Nakladnik: Centar za kreativno pisanje
  • Prijevod: Jagna Pogačnik
  • 06/2014.
  • 125 str., meki uvez
  • ISBN 9789538019005
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Popularne priče" uglavnom su nastale u sklopu radionica kreativnog pisanja koje u Ljubljani vodi slovenski književnik Andrej Blatnik. Građene su od elemenata različitih žanrova, od sentimentalnog romana do horora, i vrlo su jasno natopljene sviješću o tome na koji način funkcionira i može opstati književnost u 21. stoljeću.

Priče Vesne Lemaić, naime, donose svježinu i elemente suvremenog svijeta koji su uvijek smješteni u kompleksan i promišljen kontekst. Na različitim razinama i u inovativnim kombinacijama prepliću se elementi popularne kulture, razni žanrovski obrasci, promišljanja o suvremenom društvu i svijetu, bogat jezik koji se ne srami slenga, sitne duhovitosti i domišljatosti i iznenađujuća pripovjedna rješenja.

„Popularne priče“ u Sloveniji su kritičari proglasili jednim od najuzbudljivijih proznih prvijenaca našeg vremena.

***

Vesna Lemaić rođena je 1981. i danas živi u Ljubljani. Studirala je komparativnu književnost. Organizira radionice kolektivnog trash pisanja, osnovala je čitateljski klub Anonymous Reader i članica je neformalne inicijative Lezbijsko-feminističkog sveučilišta. Aktivna je u gay clubu AKZ Metelkova. Uključena je u borbu protiv kapitalizma i europskih kriznih politika.

Kao spisateljica debitirala je 2008. godine zbirkom kratkih priča "Popularne priče" za koju je nagrađena nagradom Zlata ptica 2009, nagradom Slovenskog sajma knjiga 2009. i nagradom Fabula 2010. godine. Nagrade smatra dobrima za popunjavanje praznina u biografiji. 2010. objavila je roman "Odlagališče". Vjeruje u solidarnost, grassroot pokrete, borbu protiv moći i uvijek je u potrazi za novim idealima. Njezina kratka priča uvrštena je u antologiju "Best European Fiction 2014."
 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –