Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zrinka Posavec ×

Vijest • 07.11.2023.

Finalisti Nagrade Kamov 2023.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Nadežda Čačinovič, Irena Matijašević i Nikola Petković) odabrao je pet finalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Igor Beleš, Robert Perišić, Sibila Petlevski, Zrinka Posavec, Dora Šustić... dobitniku će nagrada biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog u Rijeci.
Najava • 03.11.2023.

Spisateljice u dijalogu: Lidija Deduš i Zrinka Posavec

Treće izdanje 'Spisateljica u dijalogu' nazvano 'Autentični glas' ugošćuje Lidiju Deduš i Zrinku Posavec. Fokusirajući se na zbirku poezije 'Maria Callas se baca u more' Zrinke Posavec i netom objavljenu 'ja se zovem lidija deduš' Lidije Deduš tribina istražuje fenomen (pronalaženja) ženskog (umjetničkog) glasa, njegovu širinu i dubinu, važnost i snagu.
Kritika • 13.01.2023.

Zrinka Posavec : Maria Callas se baca u more

Željeti poeziju, željeti dakle ono najbolje što nam je jezik kadar ponuditi, znači biti spreman na težak put usvajanja njenih vrhunaca. Tek tada imamo puno pravo upustiti se u njenu daljnju proizvodnju. Sve ostalo predstavlja oskvrnuće kojeg, bojim se, mnogi jedva da su svjesni. Zrinka Posavec, što ova zbirka osobito dokazuje, procesa je svjesna. Možda baš to objašnjava činjenicu da joj je ovo tek druga...
Najava • 13.10.2022.

Poezija je za sve: Marija Andrijašević i Zrinka Posavec

Na tribini Poezija je za sve bit će predstavljena debitantska zbirka poezije Marije Andrijašević ‘davide, svašta su mi radili’ (Fraktura, 2022.), koja je prvi put objavljena 2007. godine (SKUD Ivan Goran Kovačić), i nova zbirku poezije Zrinke Posavec ‘Maria Callas se baca u more’ (Fraktura, 2022.).
Najava • 25.09.2020.

Pjesnikinja petkom – dijalozi poezije i glazbe

Književna večer Pjesnikinja petkom - dijalozi poezije i glazbe čije su gošće pjesnikinje i glazbenice Zrinka Posavec i Ana Brnardić, održat će se u petak 25. rujna u parku ispred Bookse. O njihovim zadnjim zbirkama poezije, vezama glazbe i poezije, utjecaju glazbe na ritam pjesama, osjećaju za svijet kroz uši i kroz riječi, s pjesnikinjama će razgovarati Monika Herceg.