Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Knjižnice i knjižničarstvo: prošlost, sadašnjost, budućnost

Od 9. do 11. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se Međunarodni znanstveno-stručni skup u povodu 400. obljetnice Nacionalne i sveučilišne Knjižnice. Skup "Knjižnice i knjižničarstvo: prošlost, sadašnjost, budućnost' je posvećen povijesnim aspektima nastanka i razvoja Knjižnice s uvidom u perspektive njezina razvoja i uloge u budućnosti kao i knjižničarske...
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje nove knjige Rujana Jeger Hod po rubu

Predstavljanje nove knjige Rujana Jeger Hod po rubu
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje knjige Darka Dukovskog 'Povijest Pule'

Predstavljanje knjige povjesničara Darka Dukovskog „Povijest Pule“, održat će se u utorak 22. studenoga u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu, prvu sustavnu povijest Pule na hrvatskom jeziku, predstavit će Josip Bratulić, Igor Duda, Milan Rakovac, Boris Domagoj Biletić i autor.
Najava • 01.01.1901.

promocija novog broja časopisa „RE“

U riječkom klub K.U.N.S. (Klub umjetnika na Sušaku), u petak 11. prosinca 2009., u 20 sati održat će se promocija novog broja časopisa "RE“ a nakon čega slijedi književna večer na kojoj će Darija Žilić ugostiti srpskog pisca Zvonka Karanovića.
Najava • 01.01.1901.

Antologija nove kratke priče Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore

Ovih dana iz tiska izlazi knjiga "Na Trećem trgu : antologija nove kratke priče Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore" koja sadrži kratke priče dvanaestoro autora mlađih od trideset godina (po četvoro iz svake zemlje). U svojim utiscima o knjizi Mihajlo Pantić je izjavio: "Volim tu drskost. Jer, ne moramo razmenjivati samo poljoprivredne proizvode i muzičke ljige, možemo, makar ponekad, razmenjivati i nešto u...
Najava • 30.11.-0001.

Pajo Kanižaj s učenicima Osnovne škole Augusta Harambašića

Pajo Kanižaj susrest će se s učenicima Osnovne škole August Harambašić u utorak 12. lipnja u 11.15 sati na Maloj tribini u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Pajo Kanižaj pričat će o sebi, o svojim knjigama, književnosti općenito i svemu ostalom. Tribinu vodi Hrvoje Kovačević.
Najava • 12.07.2011.

Uz mnoštvo zanimljivosti s promocije najavljeno i novo izdanje Davora Hrvoja

Kratkim nastupom jazz pjevačice Lele Kaplowitz u Zagrebu je održano predstavljanje nove knjige Davora Hrvoja „Jazz Vibrations“. Uz mnoštvo zanimljivosti, najavljeno je i novo izdanje Davora Hrvoja koje će biti vezano uz jazz i to uz najvećeg hrvatskog jazzista Boška Petrovića.
Najava • 18.03.2010.

Poziv za sudjelovanje na 3. sesvetskom pjesničkom maratonu

U Knjižnici Sesvete, u četvrtak, 8. travnja 2010. godine održat će se 3. sesvetski pjesnički maraton. Pozivaju svi pjesnici i pjesnikinje zainteresirani za sudjelovanje (s 1-2 pjesmice u džepu) da se prijave. Za sve ostale, ne propustite dobru zabavu uz poeziju, domjenak i svirku grupe "Boris Beštak jazz collective".