Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Književna večer u Našicama

Zavičajni muzej Našice u suradnji s Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice te udrugama građana ESSEGG iz Osijeka i SAPHO iz Rijeke organiziraju u prostoru Zavičajnog muzeja Našice, Pejačevićev trg 5, književno-poetsku večer u četvrtak 08. ožujka 2006. s početkom u 20:00 sati.Gostuju: Ankica Ege, Ružica Elez-Lazarov, Lujo Medvidović, Milica Krasnić + domaćini.
Najava • 01.01.1901.

Natječaj za godišnju književnu nagradu 'ANTO GARDAŠ'

Društvo hrvatskih književnika i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju Natječaj za godišnju književnu nagradu “ANTO GARDAŠ“ koja se dodjeljuje za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka objavljenih u 2012. godini na hrvatskom književnom jeziku.
Najava • 01.01.1901.

Insert

Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s MM centrom SC-a i net.kulturnim klubom mama organizira prvu retrospektivnu izložbu hrvatske videoumjetnosti: «Insert : retrospektiva hrvatske videoumjetnosti» te ciklus predavanja s kojima se nastoji proširiti problematika što ju otvara sama izložba.
Najava • 01.01.1901.

Frakturini noviteti za Interliber

Nakladnička kuća Fraktura najavljuje nekoliko novih romana čiji je izlazak predviđen neposredno uoči zagrebačkog sajma knjige Interliber. Roman «Posjet kraljeva liječnika» Pera Olova Enquista, koji je 2003. godine osvojio prestižnu britansku nagradu «Independent Foreign Fiction Prize»; dva romana njemačkih pisaca mlađe generacije Ralfa Rothmanna i Nicolasa Remina, te roman britanskog pisca Lawrencea...
Najava • 01.01.1901.

Izložba crteža Damira Karakaša u Booksi

Ako ste mislili da Damir Karakaš samo dobro piše ili svira harmoniku, prevarili ste se. Karakaš je zanimljiv i kao likovnjak, pa se u utorak 1. veljače s početkom u 19 sati u Booksi otvara zložba "Damir Karakaš - Crteži"... mračne i kafkijanske Karakaševe vizije iz njegovog ličkog djetinjstva i mladosti.
Najava • 01.01.1901.

Faropis

Faropis
Najava • 01.01.1901.

Književna večer : Boris Perić

U četvrtak, 26.10.2006. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se književna večer Borisa Perića pod nazivom «Vampirologija i demonologija u knjigama Borisa Perića». Uz autora, na književnoj večeri sudjeluju kritičar Tomislav Pletenac i voditelj tribine Branko Maleš. Podsjetimo, Boris Perić je prije nekoliko mjeseci objavio roman «Vampir» (Naklada Ljevak, 2006),...
Najava • 01.01.1901.

Promocija romana-prvijenca Mirte Stantić u Dubrovniku

Promocija prvog romana Mirte Stantić "Kako smo odrastali: slobodni pad" održat će se u petak, 6. kolovoza 2010. s početkom u 11 sati u Algoritam Bookshopu u Dubrovniku. Talentiranu mladu autoricu i njezin prvijenac predstaviti će Andrea Zlatar.