Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Press konferencija povodom 3. Zagrebačkog sajma knjiga

Press konferencija koja će se održati povodom 3. "Zagrebačkog sajma knjiga", održati će se u srijedu, 10. svibnja 2006., u knjižari Profil Megastore, Bogovićeva 7 s početkom u 12 sati. Na konferenciji će se predstaviti cjelokupan program i događanja ovogodišnjeg Zagrebačkog sajma knjiga, najaviti svjetski poznate pisce - goste Sajma te otkriti mnoge novitete iz svijeta hrvatske književne produkcije.
Najava • 01.01.1901.

Meandrovi pjesnici u Knjižnici Tin Ujević

Meandar poziva ljubitelje pjesničke riječi na tribinu naslovljenu Tinovim stihovima «Nama kojima ne pripada ništa, nama pripada svijet», ujedno i na završnu večer Mjeseca knjige, koja će se održati 14. studenog u 18,30 h u Knjižnici Tina Ujevića, Ulica Grada Vukovara 14 (kod trešnjevačkog placa).
Najava • 01.01.1901.

Štemalica na KIČMI: o izdavaštvu, kulturi čitanja i zgradi knjižnice

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u sklopu šestog sajma knjiga KIČMA održat će se premijerno jesensko izdanje Štemalice, debatnog događanja na kojem će stručni i ugledni Riječani "ukrstiti" riječi u raspravi o raznima pitanjima kulture knjige i čitanja. Sudjeluju: Davor Mandić, Kristina Posilović, Milan Zagorac i Gorana Tuškan Mihočić.
Najava • 01.01.1901.

Tribina Refleks : Hrvatska - neistražena zemlja

Dana 19. studenog 2010. u 13 sati riječka knjižara Ribook, ugostiti će uvažene sociologe - Ingu Koludrović-Tomić i Mirka Petrića na tribini Refleks: "Hrvatska - neistražena zemlja". Ovo druženje i ležerni razgovor predstavljaju uvertiru u konferenciju sociologa „Qualitative Transitions“.
Najava • 01.01.1901.

Bookara Show : Svjetlo koje ne vidimo

Bookara show će u petak 5. prosinca predstaviti roman 'Svjetlo koje ne vidimo', nagrađivanog američkog romanopisca Anthonyja Doerra. O romanu će u splitskoj Info zoni pričati prevoditeljica Irena Škarica te Adriana Piteša, radišna urednica izdavačke kuće Profil, a društvo će im praviti Marijo Glavaš.
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje prvog broja časopisa "Poezija"

Predstavljanje nedavno pokrenutog časopisa "Poezija" (br. 1 - 2, 2005.), u zajedničkoj nakladi HDP-a, Hrvatskog centra P.E.N.-a i V.B.Z.-a), održat će se u utorak, 29. 11. 2005., s početkom u 19 sati u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb. Uz glavnog urednika Ervina Jahića na promociji sudjeluju i ostali članovi uredništva te brojni suradnici časopisa.
Najava • 01.01.1901.

Mandić u zadnji čas

Mandić u zadnji čas
Najava • 01.01.1901.

NATJEČAJ : Booksa : Radionica kreativnog pisanja

Booksa je raspisala još jedna natječaj za još jednu radionicu kreativnog pisanja proze. Svi zainteresirani za radionicu trebaju dostaviti kratak info životopis i pismo motivacije (par rečenica) i jedan ili više proznih uradaka do ukupno 5 kartica teksta. Radionica će trajati mjesec dana (2 puta tjedno po 2 sata + 1 put tjedno s gostom predavačem) i održavati će se u KK Booksa. Voditelj je Zoran Ferić.