Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.12.2009.

Petak s knjigom u mostarskom OKC Abrašević

Nekadašnje tradicionalno prosinačko okupljanje u splitskoj Utopiji, ove godine seli u Mostar u OKC Abrašević gdje će ovog petka 18.12., domaćin, pjesnik i moderator Marko Tomaš ugostiti Marka Pogačara i Olju Savičević Ivančević. U programu „Petka s knjigom",  Marko Pogačar predstaviti će nedavno objavljenu pjesničku zbirku „Predmeti", a Olja će pretpremijerno čitati iz rukopisa novog...
Najava • 24.06.2014.

Knjigomat predstavlja roman 'Schnitt' Igora Marojevića

U caffe baru U DVORIŠTU (Jurja Žerjavića 7, Zagreb) s početkom u 19 sati održat će se promocija nove 17. knjige u biblioteci Knjigomata, romana "Schnitt" srpskog pisca Igora Marojevića, predvodnika tzv. krutog realizma suvremene srpske književnosti, ujedno i urednika u izdavačkoj kući Laguna.
Najava • 19.04.2013.

23. travnja stiže nam 'Noć knjige 2013.'

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje, prve Noći knjige, i ove se godine ovom manifestacijom u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), kao i Dan hrvatske knjige (22. travnja). Tim povodom knjižare i knjižnice na širem području RH te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa, koji...
Najava • 05.09.2005.

Disput priprema nove naslove

Disput, nakladnik koji se jednim dijelom specijalizirao za manje komercijalna, ali vrlo vrijedna izdanja s područja filologije i teorije/povijesti književnosti, uskoro objavljuje nekoliko novih knjiga: “Femina ludens” Lade Čale Feldman, “Svi kvorumaši znaju da nisu kvorumaši” Tvrtka Vukovića, ”Učinci književnosti” Kristine Peternai, “Priča u pjesmi” Cvijete Pavlović i "Kristalni aed" Ive...
Najava • 17.11.2017.

Glazbeno - pjesnički susret GRAD, posvećen Siniši Glavaševiću

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Hrvatsko društvo organiziraju Glazbeno - pjesnički susret GRAD, posvećen Vukovaru i Siniši Glavaševiću. Odabrane priče Siniše Glavaševića interpretira i govori Rene Medvešek, a svojim ga pjesmama na gitari prati kantautor Čedo Antolić.
Najava • 15.10.2007.

Predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci Filter

AGM poziva na predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci "Filter"- zbirki "Naizgled" Irene Matijašević i "Jesmo li se za to borili" Marija Kovača. Predstavljanje će se održati u utorak, 16. listopada 2007., u 18 sati u prostoru Galerije Nova u Zagrebu, a zbirke će uz autore predstaviti kritičar Nikola Petković.
Najava • 26.03.2010.

Andrzej Stasiuk gostuje na tribini Razotkrivanje

Na tribini 'Razotkrivanje', koja će se održati u utorak 30. ožujka 2010. u kinu Europa u Zagrebu, gostovat će suvremni poljski pisac Andrzej Stasiuk. Ovaj pisac, koji je stekao kultni status u svim zemljama gdje je preveden, od rodne Poljske do Sjedinjenih Država, u Zagrebu će predstaviti svoju novu knjigu "Na putu za Babadag".
Najava • 25.08.2015.

Predstavljen program 3. Festivala svjetske književnosti u Zagrebu

Festival svjetske književnosti koji se održava od 3. do 11. rujna u Zagrebu u svojem 3. izdanju još je ambiciozniji u nastojanjima da promišlja teme današnjice kroz bogat program sadržaja i gostovanja velikog broja autora suvremene svjetske i domaće literarne scene.