Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.12.2009.

JAZZart : Pjesnički natječaj

Pišete poeziju i želite pročitati svoje stihove u javnosti? Pokušajte nešto novo i eksperimentirajte uz jazz glazbu! Pošaljite 10 svojih pjesama na temu grada i stručni žiri će odabrati one najbolje koji će imati priliku predstaviti se javnosti u sklopu "Jazz&Poetry" večeri, 14. siječnja 2009., u Jazz Clubu u Zagrebu!
Najava • 12.09.2005.

Zbirka erotske poezije ex Big Brotherice

Ako ste ovisnik o Big Brotheru(ima) tada je vjerojatno i pamtite. Bila je ćelava, tetovirana, buntovna i provokativna, mala, za neke slatka i duhovno vatrometna, seksualno neukrotiva... u prvom hrvatskom Big Brotheru djelovala je kao autentična alternativka. Riječ je o Sanji Kvastek koja ovih dana objavljuje zbirku erotskih pjesama «Rozno okno». Zbirka je ilustrirane crtežima same autorice, i za nekoliko dana...
Najava • 07.01.2008.

Subverzije u siječnju

Subverzije [večeri medijske gerile i poetskog terorizma] se nastavljaju i u novoj godini. Program u siječnju započinje u ponedjeljak, 07. 01. u 19 sati u net klubu Mama u Zagrebu, projekcijom dokumentarnog filma: «The Story of Stuff» i diskusijom o stvarima; odakle zapravo dolaze i što je njihova priča? Što stoji iza stvari?
Najava • 01.04.2010.

Radionica Centra za kreativno pisanje : Ja želim napisati dramu

Želite napisati dramu, a ne znate kako? Uz profesionalno vodstvo Tomislava Zajeca i kreativno okruženje na radionici, nova radionica Centra za kreativno pisanje - Sarasan pomoći će vam da dođete do ideje, oblikujete dramsku strukturu i razvijete likove. Javite se jer radionica počinje uskoro!
Najava • 06.05.2013.

Američka spisateljica Danielle Trussoni gostuje u Zagrebu

Američka spisateljica Danielle Trussoni gostuje u Zagrebu, od 9. do 12. svibnja 2013. Tijekom svog posjeta Zagrebu, osim kao počasna gošća SFeraKona, Danielle Trussoni će predstaviti svoju novu knjigu "Angelopolis", dugoočekivani nastavak "Angelologije" u izdanju Naklade Ljevak.
Najava • 15.09.2005.

Disput i Hrvatsko filološko društvo u koprodukciji najavljuju...

Disput i Hrvatsko filološko društvo u koprodukciji najavljuju novitete u biblioteci “Na tragu klasika”, pa će do ovogodišnjeg Interlibera izaći roman “Glib” Wojciecha Kuczoka, “Čovjek sa crvenim šeširom” Hervé Guiberta, “Izgubljeni” Hans-Ulrich Treichela, te roman “Omiljena igra” kultne figura kanadske kulture XX. stoljeća Leonarda Cohena. Reklo bi se - knjige za knjiške sladokusce!
Najava • 15.06.2007.

Naklada Ljevak predstavlja novitete u Biblioteci Otvorena knjiga

Naklada Ljevak poziva na predstavljanje novih knjiga Milane Vuković-Runjić "Ulica nevjernih žena" i Kristijana Vujičića "Gospodin Bezimeni", objavljenih u Biblioteci Otvorena knjiga. Knjige će predstaviti: Julijana Matanović, Helena Sablić Tomić, Roman Simić Bodrožić, Zdravko Zima, urednica biblioteke Nives Tomašević te autori Milana Vuković-Runjić i Kristijan Vujičić... u petak, 15. lipnja 2007. u...
Najava • 11.04.2011.

Uz Nadu Gašić počinje obilježavanje 2. obljetnice književnog programa Bookvica

Prva književna večer u sklopu programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo održana je 16. travnja 2009. godine. U protekle dvije godine, u dvotjednom ritmu i s ljetnom stankom, održano je ukupno 38 Bookvica, na kojima je publika imala priliku upoznati više od 50 suvremenih hrvatskih književnica i književnika.