Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.11.2009.

12. međunarodni festival stripa : Crtani romani šou
Održava se
06.11.2009.

Međunarodni festival stripa 'Crtani romani šou' održava se od 6. do 8. studenog 2009. u Zagrebu, na dvije lokacije - u Zagrebačkom kazalištu mladih i kinu Europa - s ciljem promicanja stripa kao devete umjetnosti te jačanje kulturnog, medijskog i javnog interesa za strip.

Ovogodišnji 12. festival bit će u znaku obilježavanja 10. godišnjice smrti Edvina Biukovića, jednog od najcjenjenijih pripadnika 'izgubljene generacije' hrvatskoga stripa. Otvorenje izložbe Biukovićevih radova koji dolaze iz privatnih kolekcija i nikada nisu javno izloženi, održat će se u kinu Europa u petak, 6. studenoga, a radove će publici predstaviti Dalibor Talajić.

Gosti ovogodišnjeg festivala su međunarodno poznati crtači Zoran Janjetov, Danijel Žeželj, Zoran Smiljanić i Željko Pahek, te francuski scenarist Jean-Pierre Pecau, autor kod nas nedavno objavljene serije "Tajna povijest" na kojemu je surađivao s našim proslavljenim crtačima Igorom Kordejem i Željkom Pahekom.

Danijel Žeželj, poznati umjetnik s newyorškom adresom, festivalsku publiku počastit će crtačkim performansom uz instrumentalnu pratnju saksofonistice Jessice Lurie i njezina jazz sastava.

Festivalu će prisustvovati i predstavnici aktualnog vrha domaće strip produkcije koji rade za najveće američke i francuske izdavačke kuće - Esad Ribić, Goran Parlov, Goran Sudžuka i Igor Kordej, autori koji su značajno obilježili područje našeg, ali i svjetskog stripa u posljednjih deset godina.

Uz atraktivne izložbe, svakodnevna druženja s gostima, brojna predavanja i tribine organizirat će se i likovne radionice za djecu koje će voditi Maja Duvnjak.

PROGRAM!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –