Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.10.2012.

15. međunarodni festival stripova Crtani Romani Šou
Održava se
26.10.2012.

U Zagrebu se od 26. do 28. listopada 2012. održava 15. međunarodni festival stripova Crtani Romani Šou, najveći festival te vrste u regiji. Međunarodne zvijezde stripa, izložbe, projekcije, predavanja, radionice... samo su neka od događanja koja Festival nudi.

Crtani romani šou, održava se u prostorima Tvornice kulture, kina Europa, Talijanskog instituta, Francuske medijateke i Galerije Svijet stripa, gdje se može uživati u vrhunskim izložbama devete umjetnosti.

15 godina nakon prvog dana prvog festivala, Crtani romani šou postao je institucija hrvatskoga stripa i najveći festival u regiji. Kroz njega su prošla imena poput Enrique Badia Romera, Gallieno Ferrija, Roberta Raviole poznatijeg kao Magnus, Milo Manare...

I ove će godine Festival ugostiti relevantna imena iz 9. umjetnosti s kojima će posjetitelji moći razmijeniti nekoliko čašica razgovora u opuštenoj atmosferi.

Tu će biti David Lloyd, britanski crtač koji je u suradnji s Alan Mooreom, zaslužan za strip O za Osvetu, kultni strip po kojem je snimljen i vrlo uspješan istoimeni film. Giovanni Bruzzo, autor najvećeg kauboja u srcima mnogih stripoljubaca, kultnog Tex Willera, zatim Enrique Breccia, David Lloyd, Zoran Janjetov, Adi Granov, Robert Solanović Bob, Darko Perović, Predrag Ivanović, Milko Peko i još mnogi drugi vrsni talenti 9. umjetnosti svojom će prisutnošću obogatiti program festivala.

Na Festivalu će se održati nekoliko izložbi, od kojih izložba Mirka Ilića u Galeriji i biblioteci stripa, Giovannia Bruzze u Talijanskom institutu, te izložbe domaćih i stranih autora, kao i mladih entuzijasta, u sklopu sajma stripa koji će se održavati u Tvornici kulture.

Na Festivalu će se održati razgovori autora s publikom nakon kojih svatko može dobiti crtež svojeg najdražeg crtača, predavanja te okrugli stolovi i panel diskusije na kojim se raspravlja i razglaba, argumentira i protuargumentira, podučava i uči.

Za najmlađe će se održati radionica stripova, a tu je i nagrada "Mladi Lav". Nagradu Festival dodjeljuje svake godine najboljim pristiglim radovima djece do 15 godina. Sve pristigle radove moguće je razgledati na skupnoj izložbi koja je postavljena tijekom trajanja Festivala.

Predstaviti će se i veliki broj novih izdanja koja će se uz stara, moći nabaviti po povoljnijim cijenama.

PROGRAM FESTIVALA!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –