Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.05.2007.

4. zagrebački sajam knjiga
Održava se
08.05.2007.

U utorak, u 12 sati, u Profilovom megastoreu u Zagrebu, otvara se 4. zagrebački sajam knjiga, u organizaciji Profila. Tijekom 11 dana trajanja na Sajmu će se predstaviti više od 200 nakladnika, a u stotinjak sajamskih programa sudjelovat će više od 200 autora, kritičara i urednika.Tema ovogodišnjeg sajma naslovljena je Knjiga i televizija a njome se želi ukazati na potrebu boljeg tretmana knjige u svim medijima, a osobito u televiziji.

Četvrti Zagrebački sajam knjiga ove će godine ugostiti Petera Galbraitha, bivšeg veleposlanika SAD-a s njegovom novom polemičkom knjigom “Kraj Iraka”, uglednu francusku spisateljicu Celine Curiol (“Glas bez odziva”), američkog publicista i tvorca mnogih bestselera na tom području Joela Levyija ("Izgubljene povijesti), novozelandskog pisca, jednog od najvećih stilista engleskog jezika C.K. Steada (“Zvao sam se Juda”), jednog od najčitanijih britanskih pisaca Harija Kunzrua (“Impresionist”) te Jensa, der Denkera, njemačkog matematičara s nadrealnim sposobnostima računanja.

Također u gostima nam je i Marko Vidojković ("Kandže"), srpski hit pisac mlađe generacije te Goran Samardžić, trenutno najjači bosanskohercegovački prozaik.

Od domaćih autora vrijedi istaknuti Damira Karakaša, Edu Popovića, Slobodana Šnajdera, Nedjeljka Fabrija, Nikolu Petkovića, Dašu Drndić, Damira Radića, Lade Žigo, Ivice Ðikića...

Tema ovogodišnjeg sajma naslovljena je Knjiga i televizija, kojom se želi ukazati na potrebu boljeg tretmana knjige u svim medijima, a osobito u televiziji. U tu svrhu je dogovorena suradnja s Hrvatskom televizijom, gdje će promocije, polemike, razgovore voditi upravo zvijezde te kuće (Goran Milić, Sanja Mikleušević Pavić, Danko Družijanić, Lina Kežić, Danijela Trbović, Tarik Filipović, Mislav Bago, Milan Majerović Stilinović, Krešimir Mišak).

Promocije i čitanja će se, osim u Profil megastoreu, održavati na još osam lokacija u gradu, poput Mimare, Novinarskog doma, Ghetaldusa, B.P. cluba, Bookse, Močvare i kluba Papillon.

Program 1. dana Zagrebačkog sajma knjiga

8. svibnja 2007. utorak

12:00 Otvorenje 4. Zagrebačkog sajma knjiga
voditelj: Tarik Filipović
koncept i režija: Krešimir Dolenčić

14.00 Predstavljanje nakladničkih kuća
Kruzak

Edo Pivčević: The Reason Why - A Theory of Philosophical Explanation
sudjeluju: dr. Zvonimir Čuljak, dr. Tomislav Bracanović, prof. dr. Edo Pivčević, Kruno Zakarija, prof.

17.00 Predstavljanje nakladničkih kuća
Maja Perfiljeva: Poetski recital - Samo jedan život imam...
sudjeluju: Maja Perfiljeva, gitaristički i vokalni duo „Legendarts“ - Stjepan Marković i Marko Vojvodić, Paulina

18.00 Do posljednjeg slova

Darko Bekić: Vojin Bakić
sudjeluju: Darko Bekić, Zvonko Maković, Tvrtko Jakovina

19.30 ZSK Specijal
Slobodan ŠnajderDarko Bekić: Drugo kolo Izabranih djela
sudjeluju: Slobodan Šnajder, Velimir Visković, Božo Rudež

21.00 Bonus ZSK
Močvara
Miljenko Jergović: Najbolje hrvatske priče 2006.
predstavljaju: Miljenko Jergović, Roman Simić Bodrožić

čitaju: Rade Jarak, Svjetlan Lacko Vidulić, Olja Savičević Ivančević, Maja Hrgović, Igor Rajki...

Program: ZSK

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –