Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.06.2015.

Promocija knjige 'Tito' Ive i Slavka Goldsteina
Održava se
16.06.2015. u 19h

Tito Goldstein Ivo, Goldstein Slavko

Nakladnička kuća Profil organizira promociju knjige "Tito" autora Ive i Slavka Goldsteina. Predstavljanje će se održati u utorak, 16. lipnja, u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb)


O knjizi će govoriti Ivan Lovrenović, doc. dr. sc. Hrvoje Klasić, doc. dr. sc. Goran Hutinec, Miljenko Jergović i autor Ivo Goldstein.

Promociju će voditi Tomislav Cvitković.

Knjiga je pisana vrlo zanimljivo, jer se vrlo živo opisuju na temelju izravnih svjedočanstava sudionika događaja ključni momenti iz Titova života.

**

Biografija Josipa Broza Tita koju su napisali Ivo i Slavko Goldstein najobimnija je, najdetaljnija i najobuhvatnija njegova biografija napisana posljednjih godina. Ona pokriva apsolutno sve aspekte njegova života i političkog djelovanja, pa i one najkontroverznije.

Na knjizi "Tito" su autori radili nekoliko godina, a o kako je temeljitom radu riječ pokazuje i činjenica da rukopis ima 1300 kartica. To već samo po sebi govori da su se autori trudili da ne propuste da se detaljno pozabave svime što bi bilo važno, a posebno da ne propuste išta oko čega se i u najnovije vrijeme oko Tita vode polemike. To je ozbiljna, temeljita biografija minuciozno provjerenih činjenica na temelju brojne dokumentacije i literature koja o Titu postoji, pa u knjizi ima više od 2200 bilježaka. Knjiga je pisana vrlo zanimljivo, jer se vrlo živo opisuju na temelju izravnih svjedočanstava sudionika događaja ključni momenti iz Titova života. Naime, jedan od važnih izvora za ovu knjigu bili su brojni memoari Titovih suradnika i drugih svjedoka njegovog djelovanja.

Opširnije o knjizi "Tito".

Ivo Goldstein Slavko Goldstein

Tito

  • Profil 06/2015.
  • 912 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533134178
  • Cijena 449.00 kn

Najobimnija, najdetaljnija i najobuhvatnija biografija Josipa broza Tita napisana posljednjih godina. Ivo i Slavko Goldstein u knjizi "Tito" pokrivaju apsolutno sve aspekte njegova života i političkog djelovanja, pa i one najkontroverznije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –