Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Profil ×

Vijest • 09.10.2020.

Slikovnica 'Ada Vijugica, znanstvenica' dobit će svoju animiranu verziju na Netflixu

Svjetska hit-slikovnica 'Ada Vijugica, znanstvenica', dobit će svoju animiranu verziju na Netflixu. U seriji ćemo pratiti pustolovine osmogodišnje znanstvenice Ade Vijugice, vrlo znatiželjne i kreativne djevojčice koja teži otkriti istinu o apsolutno svemu. Prikazivanje serije na najpopularnijoj online platformi započet će 2021. godine.
Kritika • 03.07.2015.

Ivo Goldstein i Slavko Goldstein : Tito

Autori nemaju nimalo razumijevanja za Titov obračun s Đilasom, Savkom i Tripalom, te Latinkom Perović i Markom Nikezićem. Goldsteini su jasni: svatko tko je pokušao osporiti temeljne zasade Titove politike bio je na ovaj ili onaj način eliminiran. S vremenom ti su obračuni bili sve manje okrutni, ali 'svi su oni obavljeni po vrlo jednostavnim, staljinističkim obrascima'.
Najava • 16.06.2015.

Promocija knjige 'Tito' Ive i Slavka Goldsteina

Nakladnička kuća Profil organizira promociju knjige 'Tito' autora Ive i Slavka Goldsteina. Obimna i obuhvatna biografija pokriva apsolutno sve aspekte Titova života i političkog djelovanja, pa i one najkontroverznije.
Najava • 10.06.2015.

Promocija knjige Veljka Barbierija 'Rat za peti okus'

Nakladnička kuća Profil poziva na promociju knjige Veljka Barbierija 'Rat za peti okus' koja će se održati u srijedu, 10. lipnja, u 19,30 sati u Muzeju Mimara, Zagreb.
Najava • 08.06.2015.

Profil predstavlja novu knjigu Josipa Novakovića 'Požuda'

U ponedjeljak, 8. lipnja 2015., s početkom u 19 sati u APM Megastoreu Profil predstavlja novu knjigu Josipa Novakovića "Požuda". O knjizi će, uz autora Josipa Novakovića, govoriti Tatjana Peruško.
Najava • 07.11.2007.

Profil na Interliberu

Najava • 29.03.2007.

Sabrana djela : FERIĆ I KARUZA

Profil je u svojoj biblioteci «Sabrana djela» upravo objavio sabrane proze dvojice legedarnih, neobičnih i sjajnih hrvatskih pisaca: Zorana Ferića i Senka Karuze. Zbirka «Simetrije čuda» Zorana Ferića sabire «Mišolovku Walta Disneya», «Anđela u ofsajdu», «Smrt djevojčice sa žigicama» i «Djecu Patrasa», a Karuzina «Teško mi je reći» uključuje «Busbuskalai», «Ima li života prije smrti» i...
Vijest • 19.09.2006.

Rezidencija za europske pisce u Zadru

Sredinom rujna, gostovanjem uglednog talijanskog pisca Tiziana Scarpe, u Zadru će biti otvorena rezidencija za europske pisce, projekt koji je Grad Zadar pokrenuo u suradnji s Festivalom europske kratke priče i nakladničkom kućom Profil. Ovaj je projekt začet nakon uspješnog održavanja Festivala europske kratke priče u Zadru 2005., a za cilj ima osobit oblik kulturne promidžbe, približavanja najboljeg od...
Najava • 19.05.2006.

Petak, 19.05. na 3. Zagrebačkom sajmu knjiga

Na današnjim događanjima na 3. Zagrebačkom sajmu knjiga predstavljaju se: Vedrana Rudan ("Crnci u Firenci"), Sanja Pilić ("Stigao je brat "), Sonja Zubović ("Dobri zmaj Zumi "), Kašmir Huseinović ("Boris Sveznalica"), Matica hrvatska: knjiga ""Hrvatska politika u XX. Stoljeću", Slobodan Novković ("Titanic - Hrvati u katastrofi stoljeća") i Pavao Pavličić ("Sabrane kriminalističke priče").