Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 19.09.2006.

Rezidencija za europske pisce u Zadru

Sredinom rujna, gostovanjem uglednog talijanskog pisca Tiziana Scarpe, u Zadru će biti otvorena rezidencija za europske pisce, projekt koji je Grad Zadar pokrenuo u suradnji s Festivalom europske kratke priče i nakladničkom kućom Profil International. Ovaj je projekt - jedinstven primjer inicijative jedne kulturne manifestacije i sluha jedne gradske uprave - začet nakon uspješnog održavanja Festivala europske kratke priče u Zadru 2005., a za cilj ima osobit oblik kulturne promidžbe, približavanja najboljeg od Hrvatske Europi i Europe Hrvatskoj.

U rezidenciji će tako, uz novčanu stipendiju Grada Zadra, a u izboru odbora Festivala europske kratke priče, svake godine mjesec dana provesti jedan europski pisac, dok će rezultat tog boravka biti književni tekst posvećen Zadru.

Književnik koji će započeti prvo poglavlje ove europske knjige o Zadru bit će jedan od najzapaženijih talijanskih autora srednje generacije, nagrađivani i domaćoj publici već poznati autor Tiziano Scarpa. Scarpina djela «Oči na gradeli» i «Venecija je riba» prevedena su na hrvatski jezik, a u pripremi je i hrvatski prijevod njegove knjige kratkih proza «Tijelo».

Uz potporu Talijanskog kulturnog instituta Tiziano Scarpa će u Zadru gostovati od 15. rujna do 15. listopada 2006., a za vrijeme svog boravka nastupit će u Gradskoj knjižnici Zadar i u Profilovom Megastoreu u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –