Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.03.2023.

Anna Baar u Splitu, Zagrebu, Rijeci
Održava se
14.-16.03.2023.

Udruga SpLitera poziva vas na novu književnu večer projekta Bečka kavana, koja će se u utorak 14. ožujka u 19 sati, održati u prostoru preuređene kavane Central u Splitu (Narodni trg 1, Pjaca). 

Projekt Bečka kavana ima za cilj približiti stranu književnost široj publici, kroz razgovore s književnicima i prevoditeljima. Prva gošća projekta je austrijska književnica Anna Baar, rođena u Zagrebu, odrasla u Beču. O njezinoj zbirci priča "Divan mit Schonbezug", razgovarat će moderatorica Stjepanka Pranjković, uz simultano i konsekutivno prevođenje Petra Bogića.

Anna Baar, kćer Austrijanca i dalmatinske majke, rođena je 1973. u Zagrebu. Odrasla je u Beču i Klagenfurtu, a ljeta je provodila kod bake i djeda na otoku Braču. Trenutno živi u Beču. Najprije je studirala medicinu, no ubrzo je odustala te diplomirala na studijima slavistike, novinarstva, teatrologije. 2008. godine je doktorirala. Roman prvijenac "Die Farbe des Granatapfels" objavila je 2015. godine a dvije godine kasnije osvojila je nagradu Theodor Körner za roman "Als ob sie träumend gingen". Slijedi roman "Nil" (2021.) te zbirka priča "Divân mit Schonbezug (2022.). Tekstovi su joj prevedeni na nekoliko jezika i objavljeni u brojnim njemačkim i međunarodnim književnim časopisima i antologijama. 

Nakon Splita, Anna Baar gostuje u srijedu 15. ožujka u 14 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilišna avenija 4) te u četvrtak 16. ožujka u 11 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Ivana Lučića 3). Gostovanja organizira Austrijski kulturni forum.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –