Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.06.2021.

ArTresor naklada predstavlja knjigu Željka Žutelije 'Moj Zagreb : najljepši grad na svijetu'
Održava se
23.06.2021. u 18h

Željko Žutelija: Moj Zagreb

Moj Zagreb Žutelija Željko

ArTresor naklada predstavlja knjigu Željka Žutelije "Moj Zagreb : najljepši grad na svijetu", prvu novu knjigu koju objavljuju u 2021., godini u kojoj naklada slavi i 25 godina rada!

Predstavljanje će se održati u srijedu, 23. lipnja 2021. u 18 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb). O knjizi će govoriti Snješka Knežević, Slobodan Prosperov Novak i autor, Željko Žutelija.

Promocija će se odvijati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.


Iz rakursa osobnog iskustva, no uz obilje zanimljivih podataka, autor predstavlja suvremeni Zagreb – kulturno, gospodarsko, znanstveno i administrativno središte Hrvatske – čiji je nagli urbanistički razvoj bio potaknut potresom 1880. godine. Iskreno, otvoreno i s dubokom privrženošću govori o vrlinama i uspjesima svoga grada u proteklim desetljećima, kao i o propustima i prijedlozima za njihovo rješenje, sve do najnovijih zbivanja i zadaća koje gradu predstoje nakon potresa u ožujku i prosincu 2020. godine. Svojim izložbama posvećenim Zagrebu u knjizi sudjeluje i 18 umjetničkih fotografa.

Željko Žutelija

Moj Zagreb : najljepši grad na svijetu

  • ArTresor naklada 04/2021.
  • 407 str., meki uvez
  • ISBN 9789538012594
  • Cijena 250.00 kn

Novinar i publicist Željko Žutelija proputovao je svijet, obišao mnoge gradove i zaključio da je njegov Zagreb najljepši. Zaključio je i to da njegov Zagreb ponekad zaboravlja da je najljepši, pa ga na to valja podsjetiti. I napravio je to napisavši knjigu 'Moj Zagreb : najljepši grad na svijetu' koja govori o proteklim desetljećima, pa sve do najnovijih zbivanja i zadaća koje gradu predstoje nakon potresa u ožujku i prosincu 2020. godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –