Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Željko Žutelija

Moj Zagreb : najljepši grad na svijetu

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • 04/2021.
  • 407 str., meki uvez
  • ISBN 9789538012594
  • Cijena: 33.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Novinar i publicist Željko Žutelija proputovao je svijet, obišao mnoge gradove i zaključio da je njegov Zagreb najljepši. Zaključio je i to da njegov Zagreb ponekad zaboravlja da je najljepši, pa ga na to valja podsjetiti. I napravio je to napisavši knjigu "Moj Zagreb : najljepši grad na svijetu".

S neskriveno emotivnim pristupom, no uz obilje podataka i uz suradnju s vodećim stručnjacima iz pojedinih područja, Željko Žutelija predstavlja suvremeni Zagreb – kulturno, gospodarsko, znanstveno i administrativno središte Hrvatske. U opisu grada povezuje događaje iz povijesti i sadašnjosti, a neprekidno razmišlja o njegovoj budućnosti. Jednaku važnost poklanja prostoru, spomenicima i kulturnom naslijeđu, kao i ljudima koji u gradu žive i stvaraju u svim područjima: ravnopravno su zastupljeni umjetnost, poduzetništvo, znanost, sport, arhitektura, medicina i zabava.

Opisuje i važnu povijesnu prekretnicu: nagli urbanistički razvoj započet obnovom grada nakon potresa 1880. godine. Iskreno, otvoreno i s dubokom privrženošću govori o vrlinama i uspjesima Zagreba u proteklim desetljećima, kao i o propustima, promašajima i prijedlozima za njihovo rješenje, sve do najnovijih zbivanja i zadaća koje gradu predstoje nakon potresa u ožujku i prosincu 2020. godine.

Uz arhivske i recentne dokumentarne fotografije, među poglavljima knjige prostire se ZagrebART, osamnaest mini-izložbi probranih umjetničkih fotografija posvećenih Zagrebu. Autori rubrike ZagrebART su Stanko Abadžić, Galerija Badrov (Marija Braut, Tošo Dabac, Radiša Mladenović, Erika Šmider), Damir Fabijanić, Zoran Filipović, Stanko Herceg, Romeo Ibrišević, Damil Kalogjera, Vladimir Kirin, Josip Klarica, Mario Kučera, Luka Marotti, Mare Milin, Luka Mjeda, Radiša Mladenović, Saša Novković, Ivan Posavec, Davor Rostuhar i Nikola Šolić.

Knjiga "Moj Zagreb – najljepši grad na svijetu" nastala je iz ljubavi i poštovanja prema svome gradu i na te iskreno iskazane osjećaje potiče sve koji vole Zagreb i smatraju ga svojim gradom, bez obzira jesu li u njemu rođeni ili su se u njega doselili.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –