Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Athina Biniou

Pirulito i Rozalija : Suvremena bajka o ljubavi i različitosti

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Irena Gavranović Lukšić
  • Ilustracije: Effie Lada
  • 01/2016.
  • 48 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012075
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Teško je reći što osjećaš čak i kad možeš. A kako ćemo se izraziti ako nemamo riječi, ako nemamo glasa? Kako ćemo prihvatiti riječi drugih ako ne čujemo? Jesu li nam osjećaji tada nedostupni?

"Pirulito i Rozalija" priča je o dvoje mladih plamenaca, o odrastanju i prvoj ljubavi. Ona je i suvremena bajka o različitosti, o sporazumijevanju bez glasa i o stvaranju. Odvest će vas u svijet između slikovnice i kazališta, prepun boja, oslikan osjećajima, prihvaćanjem i ljubavlju.

Topla priča Athine Biniou i izražajne ilustracije Effie Lada govore o osjećajima koji se riječima ne mogu izraziti – a ipak se mogu razumjeti.

Athina Biniou živi u Ateni, gdje piše bajke. Nekoć je živjela u Brazilu, bila kemičarka i radila u mračnome laboratoriju tvornice boja. Voli putovati u potrazi za bajkovitim biljem. Sve što nađe, Athina Biniou odnosi u svoju radionicu, u kojoj nađene sastojke pretvara u bajke. Osobina je to kemičara i pripovjedača.

Svoj književni put započela je 2004. godine povijesnom kronikom "Heroji s Arde", koja je objavljena u ograničenom umjetničkom izdanju. Uslijedile su druge knjige (Kristalni orao, Taro i Šećernoumiješeni, Dakrisov podvig, Rukopisi iz tornja, Bojažljivi lav, Slavlje ptica, Lukija i njene dvije domovine, Pripovijesti za poljubac). Članica je Ženskoga književnog društva, Kružoka grčke dječje knjige, Domoljubne zaklade društvene skribi i ekoloških organizacija.

Za svoje knjige dobila je više uglednih nagrada. Za "Pirulita i Rozaliju" je 2010. godine dobila Pohvalu Svehelenskog udruženja književnika za bajku suvremene tematike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –