Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Grossman Michal Rovner

Zagrljaj

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Laila Šprajc
  • Ilustracije: Michal Rovner
  • 11/2020.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012549
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedne blage večeri dječak Ben doznaje da je posve jedinstven. I osjeti se usamljenim, jer nitko na svijetu nije kao on. Baš nitko. Nije to lako. No mama mu otkriva kako se može biti različit, a biti zajedno.

Ovu malu, nježnu knjigu o dubokim mislima napisao je književnik David Grossman, profinjenim crtežima ilustrirala ju je umjetnica Michal Rovner, a s hebrejskoga prevela Laila Šprajc.

David Grossman rođen je u Jeruzalemu 1954. Autor je mnogobrojnih beletrističkih i dokumentarnih djela te knjiga za djecu. Radovi su mu objavljeni u The New Yorkeru i prevedeni na više od trideset jezika u čitavom svijetu. Primio je mnoge nagrade, uključujući francusku Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, njemačku Buxtehuder Bulle, rimsku Premio per la Pace el’Azione Umitaria, Premio Ischia – međunarodnu nagradu za novinarstvo, izraelsku nagradu Emet i nagradu Albatros Fondacije Güntera Grassa. Uz književni rad istaknuti je mirotvorni aktivist. Za svoj roman "Ušao konj u bar" 2017. godine primio je međunarodnu nagradu Man Booker te 2018. nagradu Države Izraela za književno stvaralaštvo.

Michal Rovner rođena je 1957. u Tel Avivu. Studirala je kinematografiju, televiziju i filozofiju na Sveučilištu u Tel Avivu, a potom je na Akademiji za umjetnost i dizajn Bezalel u Jeruzalemu diplomirala fotografiju i likovne umjetnosti. Stvara u različitim medijima, najčešće videu, skulpturi, fotografiji i instalacijama. Često se bavi temama vremena, ljudske prirode, nestalnosti stvarnosti te vezama poetskog i političkog.

Izlagala je u na brojnim izložbama u nauglednijim svjetskim galerijama i muzejima (Whitney Museum of Art, New York; Jeu de Paume i Louvre, Pariz; Izraelski paviljon na 50. Biennaleu u Veneciji; Tate Gallery, London; Stedelijk Museum, Amsterdam; Castello di Rivoli, Torino). Njena stalna video instalacija "Živi krajolik", postavljena u muzeju Yad Vashem u Jeruzalemu, prikazuje svakodnevni život Židova u Europi prije II. svjetskog rata, a instalacija "Tragovi života: Svijet djece", postavljena u Državnom muzeju Auschwitz-Birkenau u Oświęcimu u Poljskoj, posvećena je 1,5 milijunu djece stradale u Holokaustu.

Slikovnicu "Zagrljaj" Davida Grossmana oslikala je tihim, nježnim, lirskim crtežima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –