Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Brendan Wenzel

Zdravo, zdravo!

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 07/2019.
  • 48 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012433
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zdravo, zdravo, crni, bijeli.
Zdravo šareni. Zdravo smejli.
Zdravo pruge. Zdravo točke.
Zdravo divovi i manji od voćke.
Zdravo jeziče, uši, nosu.
Pozdravljam peraju, i nogu bosu.


Od mačaka smirenih obrisa i crno-bijelog kontrasta do eksplozije boja i oblika tropskih ptica i stanovnika mora, autor i ilustrator Brendan Wenzel vodi nas kroz beskrajno šarolik životinjski svijet, sve do vrlo važnog zaključka: raznolikost životinjskog svijeta je bogatstvo koje valja upoznati, kako bismo ga znali cijeniti i (o)čuvati.

Neke od prikazanih životinja djeci će biti poznate, a neke neće. No sve se životinje na kraju knjige pojavljuju u obrojčenom ilustriranom "katalogu" s nazivima i, gdje je to potrebno, naznačenim stupnjevima ugroženosti, u skladu s podacima Međunarodne unije za očuvanje prirode, čija je članica i Hrvatska. Tako djeca, uz pomoć odraslih, mogu naučiti o kojim se životinjama radi i kako mogu pridonijeti njihovu očuvanju.

U svjetlu znanstvenih upozorenja i najnovijih izvješća o ugroženosti i odumiranju biljnih i životinjskih vrsta te o posljedicama ugrožavanja biološke raznolikosti, ova slikovnica svojom razigranom likovnošću poziva na upoznavanje, razumijevanje i čuvanje prirode, čiji smo svi neodvojivi dio.

Ako se pitate odakle početi  od zdravo, zdravo!

Brendan Wenzel nagrađivani je autor i ilustrator knjiga za djecu. Diplomirao je na sveučilištu Pratt u New Yorku. Živi u Brooklynu i aktivno surađuje s mnogim organizacijama za zaštitu prirode i očuvanje staništa divljih životinja. Stoga se i u svojim knjigama vrlo rado bavi životinjama, i kao ilustrator i kao autor teksta, baš kao i u slikovnici "Zdravo, zdravo!" U svojim ilustracijama inventivno kombinira različite medije i likovne tehnike te ilustraciji daje ravnopravnu ulogu u pripovijedanju priče.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –