Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Brendan Wenzel

Mirno leži kamen taj

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 03/2022.
  • 48 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138725
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U ovoj slikovnici Brendan Wenzel, dobitnik počasne nagrade Caldecott, pripovijeda i oslikava priču o tome kako jedan naizgled sasvim običan kamen postaje mjesto beskrajnih mogućnosti. Nekima je taj kamen samo oblutak, drugima planina, nekima je dom, a drugima cijeli svijet.

Uz ritmično i smirujuće pripovijedanje o kamenu i njegovu mjestu u svijetu, kao i o promjenjivom okruženju, slikovnica "Mirno leži kamen taj" dokazuje da je Brendan Wenzel postao majstor u stvaranju knjiga za djecu.

Priča je obogaćena nacrtanim i naslikanim ilustracijama, kao i kreacijama od ručno obojenog rezanog papira i kolaža te tako tvori čarobno umjetničko djelo. Slojevito istraživanje perspektive, percepcije i prolaska vremena, koje sadrži važnu poruku o brizi za svijet prirode, za naš svijet, prikazano je izuzetno nježno i dirljivo. Na poseban i rijedak način educira djecu o okolišu, prirodi i životinjama te im na lako razumljiv način predstavlja pojmove kao što su boja, veličina, svrha i vrijeme, ali i one nešto složenije kao što su perspektiva i percepcija. 

"Mirno leži kamen taj" moderni je dječji klasik za čitatelje rane i predškolske dobi, kao i odrasle koji čitaju s njima, a ugodni, umirujući stihovi, lagana ritma pozivaju da ih čitate naglas uz tople zagrljaje prije spavanja.

Brendan Wenzel nagrađivani je autor i ilustrator knjiga za djecu. Diplomirao je na sveučilištu Pratt u New Yorku. Živi u Brooklynu i aktivno surađuje s mnogim organizacijama za zaštitu prirode i očuvanje staništa divljih životinja. Stoga se i u svojim knjigama vrlo rado bavi životinjama, i kao ilustrator i kao autor teksta, baš kao i u slikovnici "Zdravo, zdravo!" U svojim ilustracijama inventivno kombinira različite medije i likovne tehnike te ilustraciji daje ravnopravnu ulogu u pripovijedanju priče.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– A Stone Sat Still by Brendan Wenzel –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –