Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Glenn Ringtved Charlotte Pardi

Plači, srce...

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Mišo Grundler
  • Ilustracije: Charlotte Pardi
  • 11/2019.
  • 30 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012365
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Smrt je teška, ali čak i u životu djece neizbježna tema. U priči "Plači, srce..." baka je teško bolesna. Četvero unučadi dogovori se kako će spriječiti Smrt da je uzme sa sobom. Ali Smrt ipak dolazi, jer mora. Dolazi mirno, prirodno. Ima dovoljno vremena da djeci ispriča nešto što će im pomoći da shvate kako je i umiranje dio ljudskog postojanja, zašto je važno što se mogu oprostiti od bake i kako će ona ostati u njihovom životu i kad je više ne bude.

Nagrađivana danska slikovnica pisca Glenna Ringtveda i ilustratorice Charlotte Pardi, temu smrti obrađuje smireno, nježno i razumno, pa će olakšati razgovor s djecom o prolaznosti života i gubitku voljenih osoba.

Glenn Ringtved (1968.) nagrađivani je danski književnik. Diplomirao je danski jezik i književnost na Sveučilištu u Aalborgu. Napisao je više od 40 knjiga za djecu i mlade, prevedenih na mnoge jezike. Osim knjiga piše i filmske scenarije. Za svoje je knjige dobio brojne nagrade. Godine 2016. bio je uvršten na Časnu listu IBBY-ja. Za knjiga "Plači, srce..." je 2017. godine dobio uglednu američku nagradu Batchelder za strane knjige u prijevodu na engleski.

Charlotte Pardi (1971.) počela se baviti ilustracijom poslije završenog studija dizajna. Objavila je više od četrdeset knjiga. U svom se umjetničkom radu najviše bavi ljudima, poglavito djecom. Njeni likovi nisu savršeni ni nestvarno lijepi. Ilustracije joj govore o situacijama iz svakodnevnog života: realistično, duhovito, jednostavno i ljupko. Veliku pozornost posvećuje emocijama likova: istančano prikazuje njihove reakcije i tako postiže duboku povezanost između likova i mladih čitatelja. Stvara djeci razumljiva okruženja u kojima se mogu dobro osjećati. U slikanju najčešće upotrebljava olovku i jake boje u tehnici akrila, akvarela i pastela, s izražajnim i snažnim pokretima.

Dvaput je izlagala na Bolonjskom sajmu dječje knjige, pet puta na Bijenalu u Bratislavi, te u Muzeju likovne umjetnosti Itabashi u Tokiju. Dvaput je bila na Časnoj listi danskog Ministarstva kulture i dobitnica je nagrade Carlsens Fortællefantorden. Knjige koje je ilustrirala prevedene su na više jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –