Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Agnes de Lestrade Valeria Docampo

Mali princ

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Petra Matić
  • Ilustracije: Valeria Docampo
  • 12/2019.
  • 56 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012341
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Molim te, nacrtaj mi ovcu...

Roman "Mali princ" francuskog književnika i avijatičara Antoinea de Saint-Exupéryja jedno je od najpoznatijih djela svjetske književnosti. Premda se u njemu pripovjedač obraća djeci, svojim se maštovitim, ali kritičkim prikazom ljudske prirode, pa i društvenog ustroja, autor ipak uvelike obraća odraslima.

Stoga su poznata francuska književnica za djecu Agnès de Lestrade i ilustratorica Valeria Docampo prihvatile izazov da ovu alegorijsku priču o ljubavi i prijateljstvu ispričaju na način primjeren djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Tajanstvena snaga kojom ljubav i prijateljstvo grade čvrste spone među ljudima te suptilne poruke o važnosti strpljenja, razumijevanja i brižnosti poetično su opisane i oplemenjene nježnim i snovitim ilustracijama.

Mali princ nova je slikovnica iz pera Agnès de Lestrade i kista Valerie Docampo, autoricâ poznate i mnogima drage "Velike tvornice riječi". Obje slikovnice prevela je Petra Matić.

Agnès de Lestrade francuska je književnica, glazbenica i novinarka. Voli pisati priče koje pomažu dječjoj mašti putem snovitih i uzbudljivih tema. Uz pisanje za djecu bavi se osmišljavanjem zabavnih društvenih igara za djecu, pisanjem pjesama te vodi radionice kreativnog pisanja. Objavila je više od sedamdeset djela (slikovnica, priča i romana) za francuske i druge izdavače. Za svoje je knjige više puta nagrađivana uglednim književnim nagradama, npr. Prix Papillotes i Prix littéraire de la Citoyenneté za "Veliku tvornicu riječi" (2010.); Coup de coeur, koju dodjeljuje francuski Nacionalni centar za književnost za mlade (2008., 2012., 2016.), Prix Tatou (2012.) te Prix des incorruptibles – nagrada za koju knjige predlažu stručnjaci s područja odgoja i obrazovanja, a dodjeljuje ju žiri sastavljen od mladih čitatelja (2008., 2010.).

Valeria Docampo diplomirala je na Odsjeku za grafički dizajn i vizualne komunikacije Akademije likovnih umjetnosti na sveučilištu u Buenos Airesu, gdje je i predavala. Od 2003. godine posvetila se isključivo ilustriranju dječjih knjiga, pri čemu koristi i klasične i digitalne tehnike te stalno istražuje nove izražajne forme. Ilustrirala je više desetaka slikovnica, među njima i "Veliku tvornicu riječi" i "Malog princa".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –