Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Agnes de Lestrade

Velika tvornica riječi

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Petra Matić
  • Ilustracije: Valerija Docampo
  • 04/2015.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536522941
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ima jedna zemlja u kojoj ljudi uopće ne govore. U toj čudnovatoj zemlji morate riječi kupiti i progutati da biste ih mogli izgovoriti. Fileasu hitno trebaju riječi da bi mogao divnoj Silvi čestitati rođendan. No za sve što bi joj rado rekao trebalo bi mu pravo malo bogatstvo, a on novaca nema.

U tek nekoliko riječi, jer riječi su u zemlji Velike tvornice riječi skupe, ova će vam knjiga govoriti o ljubavi, o želji, o konzumerizmu, o nasilništvu, o nježnosti, o srodnim dušama i, možda najvažnije, o tome da se u životu jednostavno treba ohrabriti i pokušati. Pa kud puklo da puklo.

Ovu višestruko nagrađenu ljubavnu priču belgijske spisateljice Agnès de Lestrade ilustrirala je Valeria Docampo. Slikovnica je prevedena na više od petnaest jezika, a na hrvatski ju je prevela Petra Matić, članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

***

Agnès de Lestrade voli pisati priče koje pomažu dječjoj mašti putem snovitih i uzbudljivih tema. Uz pisanje za djecu bavi se osmišljavanjem zabavnih društvenih igara za djecu i pisanjem pjesama. Objavila je više od dvadeset radova (romana i slikovnica) za razne francuske izdavače.

Valeria Docampo diplomirala je na Odsjeku za grafiku i vizualne komunikacije Akademije likovnih umjetnosti na sveučilištu u Buenos Airesu, gdje je i predavala. Od 2003. godine posvetila se isključivo ilustriranju dječjih knjiga te stalno istražuje nove grafičke tehnike.

Agnès de Lestrade francuska je književnica, glazbenica i novinarka. Voli pisati priče koje pomažu dječjoj mašti putem snovitih i uzbudljivih tema. Uz pisanje za djecu bavi se osmišljavanjem zabavnih društvenih igara za djecu, pisanjem pjesama te vodi radionice kreativnog pisanja. Objavila je više od sedamdeset djela (slikovnica, priča i romana) za francuske i druge izdavače. Za svoje je knjige više puta nagrađivana uglednim književnim nagradama, npr. Prix Papillotes i Prix littéraire de la Citoyenneté za "Veliku tvornicu riječi" (2010.); Coup de coeur, koju dodjeljuje francuski Nacionalni centar za književnost za mlade (2008., 2012., 2016.), Prix Tatou (2012.) te Prix des incorruptibles – nagrada za koju knjige predlažu stručnjaci s područja odgoja i obrazovanja, a dodjeljuje ju žiri sastavljen od mladih čitatelja (2008., 2010.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –