Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.10.2018.

Belgijski pjesnici u Dvorištu: Inge Braeckman i Xavier Roelens
Održava se
30.10.2018. u 19h

Hrvatsko društvo pisaca u suradnji s Flemish Literature Fund u sklopu programa razmjene pisaca organiziralo je gostovanje dvoje hrvatskih pjesnika, Martine Vidaić i Silvestra Vrljića, u Leuvenu, Gentu i Antwerpenu od 18. do 20 rujna 2018. Gostovanje je uključivalo čitanja, prevoditeljske radionice i dogovaranje moguće buduće suradnje Hrvatskoga društva pisaca i flamanskih institucija i autora.

U drugomu dijelu programa razmjene pisaca u Zagrebu od 29. do 31. listopada 2018. gostuje dvoje flamanskih pjesnika: Inge Braeckman i Xavier Roelens.

Oni će u utorak, 30. listopada u 19 sati nastupiti u zagrebačkom Caféu u Dvorištu (Žerjavićeva 7). Nastup će moderirati pjesnik i organizator projekta Silvestar Vrljić i prevoditeljica Romana Perečinec. 

O pjesnicima:

Inge Braeckman (rođ. 1974. u Gentu) slobodna je publicistkinja, kustosica, urednica i autorica. Nakon studija germanistike počela je pisati likovnu kritiku i putopise za novine. Osim kao likovna kritička umjetnošću se bavi i kao kustosica. Bila je izbornica na venecijanskom Bijenalu 2005. Piše za Art Magazine i brojne belgijske galerije.Prvu pjesničku zbirku objavila je 2009. Dosad ih je objavila 4. Pjesme su joj objavljene i u raznim časopisima, a prevođene su na francuski, njemački, engleski i korejski.


Xavier Roelens (rođ. 1976.) belgijski je pjesnik i pjesnički entuzijast. Bio je urednik dva književna časopisa – Kluger Hans i En er is. Drži radionice pisanja poezije na SchrijversAcademie (Akademiji za pisanje) i na raznim drugim mjestima. Počeo je nastupajući na poetry slam sceni. Bio je suurednik pjesničke zbirke ˝Op het oog˝ - 21 mladi flamanski pjesnik za 21. stoljeće. Objavio je tri zbirke poezije. U zadnjoj zbirci ˝Godine našeg djetinjstva˝ pitao je 365 ljudi o njihovim najranijim sjećanjima iz djetinjstva i napisao 77 pjesama koje su naslovljene godinom rođenja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –