Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.04.2020.

Virtualna participativna izvedba 'Ježenja' – sudjeluj u stvaranju novog zajedničkog online djela
Održava se
23.04.2020. u 19h

Foto: Ksenija Španec

U Noći knjige, 23. travnja održat će se virtualna izvedba projekta Ježenja koji je nastao prema temi buduće zbirke poezije Neve Lukić (Fraktura, jesen 2020.). Koncept su osmislile Neva Lukić i Josipa Bubaš, a u virtualnoj izvedbi, koja je rezultat jednotjednog eksperimenta u zajedničkom stvaranju sudjeluju Anastazija Debelli, Predrag Vrabec, Jadranka Gottlicher, Ira Ferris, Mia Kevo, Nives Soldičić, Ljiljana Zagorac, Maja Gregl i Tin Lemac. 

Ja sam štap slijepca.
Svi moji drhtaji postali su tvrdi
Duplje zatvaraju se
oblutkom što nosi ga vjetar 

Buduća zbirka poezije Ježenja autorice Neve Lukić, izvor nadahnuća pronalazi u pojavi ježenja (stanja u kojem su dlačice uzdignute od hladnoće, emocija, groznice, erotskog, estetskog iskustva) kao jednoj od najzornijih katalizatora vječnog pitanja gdje se nalazimo mi ljudi, kao bića koja balansiraju na granici duhovnog i animalnog. U doba krize izazvane koronavirusom, kad jedni za druge postajemo virtualni i neopipljivi, a društveni odnosi svode se na različite verbalne, glasovne, tonalne vibracije te vizualne podražaje u odsustvu tjelesnosti, ovom izvedbom nastojat će se propitati kako se možemo fizički osjetiti pomoću podražaja riječi, slike i tona. Na koje sve načine naša koža može međusobno komunicirati a da nismo u istom prostoru; možemo li gotovo istovremeno osjetiti „točkice na koži“ kao posljedicu naše verbalno-zvukovno-vizualne interakcije?

Izvedba će se održati na platformi Zoom u četvrtak, 23. 4. 2020. u 19 sati. Mole se svi zainteresirani za izvedbu da se jave na e-mail neva.lukic@gmail.com do četvrtka, 23. 4., kako bi vam poslali pozivnicu za događaj. 

Organizira: Hrvatsko društvo pisaca

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –