Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Neva Lukić ×

Najava • 15.11.2022.

Razgovor o knjizi 'Gospodar pčela' Luke Ivkovića

Umjetnička organizacija Maximum poziva na susret s Lukom Ivkovićem i razgovor o knjizi pjesama 'Gospodar Pčela' (Treći Trg, 2022.) nagrađenoj na regionalnom natječaju Trećeg Trga i Beogradskog festivala poezije i knjige, za autore mlađe od 35 godina. O knjizi će govoriti Luka Ivković, Neva Lukić i Ivan Herceg.
Najava • 14.10.2021.

Artlessov čitateljski kultivator: Sara Renar i Marija Dejanović

Artlessov čitateljski kultivator poziva zainteresiranu publiku na online događanje poticanja čitanja s glazbenicom Sarom Renar i pjesnikinjom Marijom Dejanović. U uvodnom dijelu tribine bit će prikazan video portret Sare Renar, a potom će Marija i Sara otkriti različite perspektive na važnost čitanja, stvaranja i interdisciplinarne suradnje.
Razgovor • 31.03.2021.

Danijel Žeželj : Svaka naslovnica trebala bi biti dostojan ulaz u knjigu

Sam čovjek je nepredvidljiv, neukrotiv, pun kontradikcija i slabosti, iz tog konflikta se rodi čudo, ne jazz nego Billie Holiday, Coltrane i Thelonious Monk, onda se to kasnije nazove blues, jazz ili apstraktni ekspresionizam. Apsoluti, kategorije i ladice postoje u teoriji i filozofiji, u svakodnevnici pojedinac uzme kramp i krampa.
PODCAST • 15.01.2021.

PODCAST: Neva Lukić – Ježenja

Ova zbirka izvorno nadahnuća pronalazi u pojavi ježenja, stanja u kojem se dlačice uzdignu od hladnoće, emocija, groznice, erotskog i estetsko-emocionalnog iskustva. Ovdje ježenje započinje od pripovjedanja, od jezika. Poezija nastaje kad osjetimo drugoga ili drugo. Kroz osluškivanje i razgovor te što je vrlo važno kroz naše tijelo.
Najava • 19.10.2020.

Predstavljanje zbirke pjesama Neve Lukić 'Ježenja'

Predstavljanje zbirke pjesama Neve Lukić 'Ježenja' održat će se u ponedjeljak 19. listopada u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu o novoj zbirci će govoriti Goran Čolakhodžić i Seid Serdarević. Razgovor će se moći pratiti uživo i na Frakturinom YouTube kanalu.
Vijest • 03.09.2009.

Rujansko Zagrijavanje