Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.10.2021.

Artlessov čitateljski kultivator: Sara Renar i Marija Dejanović
Održava se
14.10.2021. u 18h

Artlessov čitateljski kultivator poziva zainteresiranu publiku na online događanje poticanja čitanja s glazbenicom Sarom Renar i pjesnikinjom Marijom Dejanović.

Artlessov čitateljski kultivator je inovativni projekt poticanja čitanja i razvoja čitateljske publike kroz povezivanje različitih umjetničkih područja i promociju umjetničkih radova povezanih s knjigama hrvatskih autora te kroz organizaciju participativnih radionica.

U prvom dijelu surađivale su glazbenica Sara Renar i pjesnikinja Marija Dejanović, iz čije je suradnje, koja je uključivala interdisciplinaran pristup Marijinoj poeziji kroz medij glazbe i produkcije zvuka, nastao ovaj video rad.
 
U uvodnom dijelu tribine bit će prikazan video portret Sare Renar (režija: Zdravko Popović), a potom će Marija i Sara otkriti različite perspektive na važnost čitanja, stvaranja i interdisciplinarne suradnje.

Istražit će kako se međusobno nadograđuju zvuk i pjesnička riječ, a kao neuobičajenu lektiru prije tribine poslušajte njihov zajednički album U privremenom smještaju kod ljudi, koji zapravo album nije. Pozabavite se žanrovskom neodređenosti tog djela i čitajte zajedno putem tona i zvuka u prvom Artlessovom čitateljskom kultivatoru!

Tribina će se održati 14. listopada u 18 sati na platformi Zoom. 
Razgovor vodi Neva Lukić.

Zoom link za registraciju na tribinu:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIkc--hqDoqEtAo51fjclZHWBx65zsu6LJc

Organizira: Studio Artles

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –