Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marija Dejanović ×

Najava • 29.09.2022.

Susjedstvo riječi: Pjesnici prevode pjesnike

Hrvatski P.E.N. centar poziva na pjesnička čitanja i razgovor o sličnostima i razlikama grčke i hrvatske pjesničke scene, načinima na koje putovanja utječu na kreativni proces te o izazovima s kojima su se pjesnici susreli tijekom prevođenja. Svoju će poeziju čitati neki od sudionika prevoditeljske radionice 'Susjedstvo riječi' te posebni gost programa, francuski pjesnik Joël Vernet.
Najava • 06.07.2022.

Zagrebačko predstavljanje knjige 'Dobrota razdvaja dan i noć' Marije Dejanović

Godinu dana nakon izlaska po prvi put predstavlja se knjiga 'Dobrota razdvaja dan i noć' pjesnikinje Marije Dejanović. U razgovoru će sudjelovati Antonela Marušić, Monika Herceg i autorica, a promocija će se održati u srijedu, 6. srpnja 2022. u Booksi.
Najava • 14.10.2021.

Artlessov čitateljski kultivator: Sara Renar i Marija Dejanović

Artlessov čitateljski kultivator poziva zainteresiranu publiku na online događanje poticanja čitanja s glazbenicom Sarom Renar i pjesnikinjom Marijom Dejanović. U uvodnom dijelu tribine bit će prikazan video portret Sare Renar, a potom će Marija i Sara otkriti različite perspektive na važnost čitanja, stvaranja i interdisciplinarne suradnje.
Kritika • 20.07.2021.

Marija Dejanović : Dobrota razdvaja dan i noć

Bespomoćnost, empatija, ljubav, sve se to u raznim oblicima ponavlja kroz ovu zbirku - kao i dobrota, što sugerira i sam naslov knjige. Dobrota koja ne nudi lijek ali svakako empatiju, jezik svijeta koji tek treba upoznati. Još uvijek, ili barem na kratko, slobodna od očekivanja sredine koja je tek treba prihvatiti kao svoju. Proverbijalni expat, nomad koji više nigdje nije formalno kod kuće.
Najava • 30.04.2021.

Booksa u parku – Zanimanje: dramaturg & Pjesnikinja petkom

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i Booksa nastavljaju suradnju na ciklusu tribina 'Zanimanje: dramaturg'. Tema koja će biti predstavljena u petak 30. travnja jest dramaturgija u kazališnim institucijama. Kasnije istog dana održat će se tribina 'Pjesnikinja petkom' koja će ugostiti pjesnikinje s Banije. Sudjelovat će Ines Kosturin iz Petrinje i Sanja Domenuš iz Siska.
Najava • 15.05.2018.

Program 'Poezija u dvorištu' ugošćuje laureate Goranovog proljeća 2018. Mariju Dejanović i Tonka Maroevića

U sklopu programa 'Poezija u dvorištu' u utorak, 15. svibnja u 19 sati gostuju Marija Dejanović i Tonko Maroević, ovogodišnji dobitnici nagrada Goranovog proljeća. Urednici i voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.