Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 06.07.2022.

Zagrebačko predstavljanje knjige 'Dobrota razdvaja dan i noć' Marije Dejanović
Održava se
06.07.2022. u 20h

Marija Dejanović

Godinu dana nakon izlaska po prvi put predstavlja se knjiga "Dobrota razdvaja dan i noć" pjesnikinje Marije Dejanović. U razgovoru će sudjelovati Antonela Marušić, Monika Herceg i autorica, a promocija će se održati 6. srpnja 2022. u 20:00 sati u Booksi.

Dobrota razdvaja dan i noć Dejanović Marija

Pročitaje kritiku knjige "Dobrota razdvaja dan i noć" Marije Dejanović iz pera Mirka Božića.

"Bespomoćnost, empatija, ljubav, sve se to u raznim oblicima ponavlja kroz ovu zbirku - kao i dobrota, što sugerira i sam naslov knjige. Dobrota koja ne nudi lijek ali svakako empatiju, jezik svijeta koji tek treba upoznati. Još uvijek, ili barem na kratko, slobodna od očekivanja sredine koja je tek treba prihvatiti kao svoju. Proverbijalni expat, nomad koji više nigdje nije formalno kod kuće. To zapravo pocrtava da je dom ondje gdje su ljudi koje poznajemo i koji čine važan dio naših života. Iako društvene mreže olakšavaju kontakt s njima, njihova prisutnost je svedena na ekrane i inboxe, prebačena u neku drugu dimenziju gdje smo bez obzira na epidemiološka ograničenja osuđeni na digitalni život mnogih koji su napustili ove prostore, i vraćaju se ljeti na more i kod zubara." (ulomak iz kritike)

Marija Dejanović

Dobrota razdvaja dan i noć

  • Sandorf 05/2021.
  • 94 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533513522

Zbirka pjesama 'Dobrota razdvaja dan i noć' u jezgrovitom i narativnom fonu odvaja i skuplja, niže slitine sjećanja i sadašnjice, dijagnosticira začudne naopakosti pa, lomeći kosti evidentnoga, zapravo ih namješta. Kao duboko perceptivna svjedokinja - pored svoga i mnogih drugih života - pjesnikinja Marija Dejanović dijeli s nama strast prema refleksiji, svijetu prirode, biću žene, a ponajviše blagotvorne istine o oporosti iskustva vječnoga stranca. (Dorta Jagić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –